Украинските сили са се изтеглили от град Соледар в Донецка

...
Украинските сили са се изтеглили от град Соледар в Донецка
Коментари Харесай

Украинската армия съобщи, че се е изтеглила от Соледар

Украинските сили са се изтеглили от град Соледар в Донецка област. Това оповестиха в сряда организациите Ройтерс и Франс прес, като се позоваха на изказване на представител на украинската войска. Това е първото удостоверение от украинска страна, че съветските сили са завзели Соледар.

“С цел да запазят животите на военнослужещите, въоръжените сили се изтеглиха от Соледар ”, сподели представителят Серхий Череватий пред украинската социална телевизия. Той добави, че защитата на Соледар е попречила на съветските сили да пробият по-напред в украинска територия и в тила на украинските подразделения, които отбраняват фронта в Донецка област.

По думите на Череватий украинските сили не са били обкръжени в Соледар по време на тежките борби за града. Той добави, че не е взет нито един украински военнопленник.
Битката за Соледар в фотоси. Украинските бойци не престават да се борят Украинските сили в Соледар и Бахмут не престават да се борят с войските на Москва. Фотожурналистите на Радио Свобода Сергей Нужненко и на Ройтерс Олександър Ратушняк снимаха тези фрагменти от войната на 14-15 януари.
Преди войната Соледар имаше население от към 10 000 души и беше прочут със, които се намират в региона му. В началото на януари той стана съществена цел на съветските офанзиви в Донецка област. Смята се, че завладяването на Соледар би улеснило офанзивите против, ситуиран на към 20 километра.

През януари пресслужбата на създателя на частната военна организация “Вагнер ” Евгений Пригожин написа, че Соледар е високомерен. По-късно Министерството на защитата на Русия заяви същото. Генералният щаб на въоръжените сили на, а фоторепортери на Ройтерс и Радио Свобода разгласиха сили в региона на Соледар.

По-рано на 25 януари украинската войска заяви, че съветските сили не престават офанзивите си в Донецка и Луганска област. Според украинския Генерален щаб главните цели са Бахмут и Авдиевка в Донецка област, където от месеци има тежки сражения.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР