Украинските сили са пленили част от една от най-модерните системи

...
Украинските сили са пленили част от една от най-модерните системи
Коментари Харесай

Украйна плени модерна руска система за електронна война

Украинските сили са завладели част от една от най-модерните системи за електронна война на Русия, която може да разкрие нейни военни секрети.

Командният модул " Красуха-4 " е бил открит зарязан в покрайнините на Киев, отчасти развален, само че другояче недокоснат, заяви лондонският вестник " Таймс ".

Снимки на модула, оповестени в обществените медии, демонстрират контейнера, в който се намира модулът, затрупан с клони на дървета, евентуално при опит за преждевременно маскиране от страна на отстъпващите съветски сили.

Системата е способна да заглушава нискоорбитални спътници, безпилотни самолети и ракети, само че се счита, че може да наблюдава и самолети на НАТО, написа „ Таймс”.

Смята се, че система " Красуха-4 " е била употребена против турските дронове Bayraktar TB2 в Сирия, като е нарушавала сигнала им за ръководство, което е довело до тяхното разтрошаване, съгласно „ The Telegraph”.

Високо оценените поради успеваемостта си безпилотни самолети Bayraktar TB2 са измежду употребяваните от украинските сили, употребявани за заличаване на съветски танкове, бронирани машини и конвои от камиони.

Иззетият уред ще бъде проучен от западните шпионски организации, оповестява „ The Telegraph”, като прибавя, че евентуално ще бъде откаран до военновъздушната база Рамщайн на американските Военновъздушни сили в Германия, преди да бъде превозен до Съединени американски щати.

Изследването на устройството може да разкрие тайните на неговото действие, което би помогнало на Украйна и западните съдружници да го обезвреждат на бойното поле.

Джъстин Крамп, боен деец и основен изпълнителен шеф на консултантската компания за разбор на риска Sibylline, съобщи пред „ Tаймс”, че иззетото устройство е измежду " многото екстри, които са били пленени от украинците на бойното поле "./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР