Украинските сили са обсадили напълно Лиман - стратегическият град в

...
Украинските сили са обсадили напълно Лиман - стратегическият град в
Коментари Харесай

Украинските сили обсадиха напълно Лиман, 30 души загинаха при ракетен обстрел в Запорожие

Украинските сили са обсадили изцяло Лиман - стратегическият град в Донбас, който беше високомерен от съветските елементи след тежка борба през май. Военни специалисти предвиждат, че градът скоро може да се върне под украински надзор.

Междувременно броят на починалите при обстрела против колона от цивилни коли доближи 30 души. Ранени са минимум 88. Атаката стана в Запорожка област.

Днес е 220 -ия ден от началото на войната, Биляна Бонева обобщава хода на бойните дейности до този миг.

Колоната от цивилни коли била атакувана покрай пропускателен пункт сред следените от двете страни елементи на Запарожка област. При обрстрела се е образувал огромен кратер.

Сред починалите има и деца - на 11 и на 14 години. Тригодишно дете е ранено.

" Хората умираха пред мен. Бях на 5 минути отсам, когато пристигнах видях по какъв начин едно момче умираше. Майка му се опитваше да го избави. Имаше една жена, синът ѝ се опитваше да я избави. Съпругата му плачеше. Беше извънредно. ", споделя свидетелка на случилото се.

Конвоят бил ударен, до момента в който хората се опитвали да стигнат до окупираната от Русия част на района, с цел да вземат свои родственици. Двете страни взаимно се упрекват за офанзивата. Тя станала, малко преди съветският президент да подпише анексирането на четирите украински области.

С анексирането, за Украйна нищо няма да се промени. Киев ще продължи да пази народа и земята си, увери украинският външен министър.

Президентът на Украйна заяви за забележителен прогрес на украинските елементи на източния фронт.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР