Украинските сили постепенно напредват - това заяви генералният секретар на

...
Украинските сили постепенно напредват - това заяви генералният секретар на
Коментари Харесай

Йенс Столтенберг на необявено посещение в Киев

Украинските сили последователно напредват - това съобщи генералният секретар на НАТО - Йенс Столтенберг по време на необявено посещаване в Киев. Той разгласи и следващ пакет финансова помощ за Украйна.

" Днес вашите сили вървят напред. Срещат яростна опозиция, само че не престават да напредват. Всеки метър, който Украйна отвоюва, е метър, който Русия губи. Украинците се бият за фамилиите си, за бъдещето си, за свободата си. Москва се бори за имперските си заблуди. Днес мога да потвърдя, че НАТО има рамкови контракти на стойност 2 милиарда и 200 милиона $ за съществени боеприпаси, в това число и един милиард за доказани поръчки ", сподели Йенс Столтенберг.

След диалога със Столтенберг, украинският президент Володимир Зеленски сподели, че е въпрос на време Украйна да стане член на НАТО.

" Днес диалогът де факто е сред съдружници и е единствено въпрос на време Украйна де юре да стане член на Алианса. Правим всички допустимо това време да бъде по-кратко. Украйна към този момент е поръчител за огромна част от свободата, която сплотява НАТО. Победата на Украйна в тази непредизвикана и зла война, която Русия отприщи, подсигурява дълготрайна сигурност и мир освен за нашата страна, само че и за целия континент “, съобщи Зеленски.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР