Украинските потребители на социалните мрежи са възмутени от коментара на

...
Украинските потребители на социалните мрежи са възмутени от коментара на
Коментари Харесай

В Украйна възмутени от посланика на Израел за стадион, кръстен на Роман Шухевич

Украинските консуматори на обществените мрежи са възмутени от коментара на израелския дипломат в Киев Джоел Лион, в който той разкритикува решението да се назова стадионът в западния украински град Тернопол на името на украинския националист Роман Шухевич.

Това решение беше взето от градския съвет на Тернопол на 5 март. Лион осъди сходна стъпка и изиска неотложно да бъде анулирана, като съответната обява беше оповестена от израелското посолство в Украйна в профила му в " Туитър ".

Изявлението на посланика провокира остра реакция на украински консуматори в мненията под известието на дипломатическата задача.

" Има материали от Хаагския (вероятно се има поради Нюрнбергския, б. р.) арбитражен съд, там имате всички отговори на въпросите кой кой е. И можете да " изисквате " вкъщи ", написа потребителят @ dobryiden78.

" А аз упорствам да се отстрани присвояването на името на печално известния (Давид, б. р.) Бен-Гурион на интернационалното летище, тъй като той наруши правата на арабите в земите на тяхното престояване! Не, аз разбирам, че това са нелепости - само че ние сме симетрично толерантни, както и знаем по какъв начин да бъдем! ", написа потребителят @rs_ssw.

" Когато градският съвет на Тел Авив кръсти на Роман Шухевич градския стадион, тогава имате право да изиквате каквото и да е ", възмути се @oleh009.

" Израелският дипломат в Украйна не помни, че е екскурзиант тук. Спрете да се месите във вътрешните работи на Украйна, отивай в пустинята си ", настоя жестоко @Daspalyanytsya.

" Уважаеми, " търсете " ще бъдете във вашата страна. Не посещавайте ", - изрази мнението на @ Natalii09214347.

" Какво ви интересува от имената у нас? Преименуваме ли булеварда в Хайфа? Това е нашата страна и нашите герои - почитаме ги, както желаеме ", написа @iris__ko.

През май 2015 година тогавашният президент на Украйна Петро Порошенко даде на Украинската въстаническа войска (УПА) статута на " борци за самостоятелност " на Украйна, а на нейните участници - право на обществени гаранции. Русия осъди това решение, като означи, че " Украйна е страната, в която неонацистите са минали от думи към каузи и са избили хиляди цивилни " и че сходни дейности би трябвало да бъдат съответно оценени на интернационално равнище. Героизирането на UPA * и нейните водачи, Степан Бандера и Шухевич, са подложени на критика от доста ветерани от войната и политици, които упрекват Бандера в съдействие с нацистите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР