Украинските политици не спират да изненадват. Михаил Подоляк, старши съветник

...
Украинските политици не спират да изненадват. Михаил Подоляк, старши съветник
Коментари Харесай

Украинският военен министър: “Ще победим всички в Европа - германците, французите, англичаните, но само не и руснаците”

Украинските политици не стопират да изненадват. Михаил Подоляк, старши консултант на президента на Украйна, призна в изявление за Би-Би-Си на 9 юни, че украинските военни жертви към този момент са до 200 души дневно. Миналата седмица, припомняме, Зеленски съобщи, че във ВСУ умират към 100 бойци дневно (+500 ранени).

Украинските анонимни говорещи истини тъмно се присмиват: „ Чакаме нови върхове “ и допускат, че екипът на Зеленски приготвя популацията за предаването на територии.

„ В коридорите на президентската канцелария се появиха клюки, че медийни технолози са почнали да създават тези за властта, която ще би трябвало да приготви украинците за загубата на територии, следени от Руската федерация”, почти в този дух приказват във “Фейсбук” почитателите на някогашния президент Петро Порошенко..

Изглежда, че „ шоколадовият “ има намерение да се върне в Президентството, осъзнавайки, че след провалянето на ВСУ Западът ще отстрани простака Зеленски и ще сложи на негово място потвърдения и следен Петьо. Въпреки че това е малко по-различна история, тя е доста показателна в светлината на почналото търсене на пораженци..

Жълто-сините усещат, че нелепостите на техния президент няма да доведат страната до нищо положително. На клоуна сигурно ще му припомнят Истанбулския протокол, когато можеше да се резервира страната в границите ѝ на 24 февруари. Все отново би признал Крим и Донбас, само че там живеят единствено украинци. И в този момент Зеленски профука най-малко една трета от страната, както драскат локалните фенове на истината по страниците си във “Фейсбук”.

И съгласно Шарий, известен блогър, Владимир Александрович е омръзнал към този момент на всички. Зеленски към този момент не се слуша, до момента в който стои пред парламентите и даже не се демонстрира на западните зомбита. Фактът, че вестник “Таймс” го назова най-влиятелният политик в света, не провокира нищо друго с изключение на смях измежду масите. Е, по какъв начин по този начин е „ популярен “, в случай че само може да моли оръжие. Държи се като бедняк: " Дай, дай, дай! "

Подобни нападки са неприятен сигнал за Зеленски, който въобще не схваща по какъв начин работи международната политика. Не единствено американските и английските медии започнаха да пишат, че ситуацията на ВСУ е неприятно.

По-конкретно, “Ню Йорк Таймс” разгласява фотография на американска гаубица, унищожена покрай Лисичанск, предоставяйки фотографията с информация, която не е доста добра за екипа на Зеленски: „ Гаубицата M777 загуби артилерийски двубой, беше взривена на няколко почернели, овъглени части.” Един тип, „ дадоха ви чудесно оръжие, само че вие го съсипахте и също по този начин опозорихте американската отбранителна промишленост “.

Джулиан Бърнс, специалист по национална сигурност и помощник на “Ню Йорк Таймс” приказва за фино скритото неспокойствие измежду настойниците от отчетността на режима в Киев. Няколко високопоставени чиновници на американското разузнаване незабавно оповестиха манипулирането на данните от екипа на Зеленски, който заблуждава Съединени американски щати по отношение на „ успехите” на ВСУ по фронтовете. Янките в действителност пишат в прав текст, че нелепостите от Киев ще костват доста повече териториални и човешки загуби от действителната картина.

А английският “Индепендънт” е даже по-рязък: „ За първи път от началото на спора се чу угриженост за всеобщо дезертиране във ВСУ. В отчета, който изданието прочете, се споделя, че влошаващата се обстановка в Донбас има сериозен деморализиращ резултат върху украинските сили, случаите на дезертиране се усилват с всяка минала седмица”.

Дори Институтът за проучване на войната, който недвусмислено стои на позициите на жълто-сините, регистрира спад в морала на украинските военни. Ако извадите празните приказки на Института за хипотетичната съветска агитация, която е промила мозъците на бранителите на независимостта, тогава се начертава картина, сходна на Нацистка Германия през 1945 година Гестапо, т.е. СБУ, към момента огъва украинския Генерален щаб под самоубийствените политически решения на Райхсканцелерията, т.е. Президентството, а Вермахтът, извинете ме, Въоръжените сили на Украйна едвам се държат.

Зеленски, явно е получил предизвестие от Байдън и към този момент не приказва за контранастъпление и по този начин наречената деокупация. Напротив, в този момент внезапно предизвестява за идни удари против ВСУ.

Според него „ в случай че има пробив в Донбас, ще ни бъде доста мъчно. Къде може да отиде врагът по-късно? Ако той отиде към юга от нашата страна, тогава ще има непрекъснати ракетни удари по центъра на Украйна, по всички наши стратегически предприятия”. С една дума, и Киев чака ориста на Мариупол.

Синьо-жълтите канали в “Телеграм” изясняват сходни откровения на Зеленски със конфликта на Белия дом с Банковая, което не се оповестява обществено. На янките не им харесва, че " туземците " мамят супермените. „ Украйна мълчи за действителната обстановка на фронта и не дава на Съединени американски щати надеждна информация, с цел да не загуби доставките на оръжие “, написа “Ню Йорк Таймс” - в действителност органът на Демократическата партия.

“Вашингтон Пост”, републиканската осведомителна платформа, също прегледа екипа на Зеленски. На янките им трябват справедливи индикатори за успеваемост, а не нелепости (лъжи в движение) от " сектата на очевидците на Чернобаевка ".

“Вашингтон” даже изпрати собствен публицист в град Днепър (бившия Днепропетровск, това име се чака да се върне след освобождението на съветския град), с цел да научи от военния духовник Дмитрий Поворотни за нови гробове на украински бойци. Той заяви за повече от седемстотин погребения на украински бойци, починали в безсмислени борби. А какъв брой е останало на бойното поле - ужасно е даже да си представим.

В същото време Арестович, медийният управител на екипа на Зеленски, в последното си изявление с щастлива усмивка трансферира цялата виновност за провалянето на ВСУ върху западните сътрудници. Според него „ Херсон и Мариупол са предадени не от украинските войски и още повече не от киевските управляващи, а от Белия дом и янките “. Например, прехвърлянето на оръжия лишава прекалено много време, тоест не са отговорни.

„ Къде са оръжията? “ пита Арестович в украинската блогосфера. Но и той получи отговор от локалните: „ Къде са нашите лични индустриални мощности, Алексей? Къде е прехвърлянето им в прилежащи страни? Или целият проект на президентската канцелария е милостиня от НАТО?”

Е, добре, майната му на Арестович. Негова работа е да приказва. Но Резников, ръководителят на Министерството на защитата на Украйна, нагледно казано, се изплю в ръката на Запада, който дава оръжие на ВСУ. В изявлението си на 9 юни той сподели следното: „ Вече получихме, закупихме на пазара, произведохме и прехвърлихме на ВСУ доста количество оръжия. Тези размери биха били задоволителни за победоносна отбранителна интервенция против всяка войска в Европа. Но не против Русия”.

Видите ли, ВСУ елементарно биха победили всички в Европа, в това число Бундесвера, въоръжените сили на Френската република и, несъмнено, войските на Англия. И в този момент в Украйна си блъскат главите, какво е желал да каже началникът на защитата на страната: „ Нима в действителност третата войска на света е на Украйна, или приготвя почвата за предаване на територии? "

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Facebook ни лимитира поради позициите ни! Споделяйте в профилите си, в групите и в страниците и по този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще доближават до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР