Украинските националисти държат 90 граждани на пет държави като жив

...
Украинските националисти държат 90 граждани на пет държави като жив
Коментари Харесай

Русия: Украински националисти държат като жив щит 90 граждани от пет държави

Украинските националисти държат 90 жители на пет страни като жив щит, съобщи началникът на Националния център за ръководство на защитата на Руския генерал-полковник Михаил Мизинцев. По думите му, 76 задгранични кораба от 18 страни остават блокирани в седем украински пристанища, оповестява ТАСС.

„ Украинските националисти не престават да държат 90 непознати жители от пет страни като жив щит “, сподели Мизинцев. По думите му, 76 задгранични кораба от 18 страни остават блокирани в седем украински пристанища (Херсон, Николаев, Черноморск, Очаков, Одеса, Южни и Мариупол).

Според съветския военачалник опасността от обстрел и високата минна заплаха, основана от формален Киев във вътрешните води и териториално море, не разрешават на корабите да излязат безвредно в намерено море.

В същото време украинските управляващи към момента отклоняват взаимоотношението с представители на страни и корабособственици по въпроса за безвредното излизане на задгранични кораби, означи Мизинцев.

„ Руската федерация подхваща цялостен комплекс от ограничения за обезпечаване на гражданското мореплаване във водите на Черно, Азовско и Средиземно море. Все още съществува заплаха за корабоплаването от дрейфа на украински мини, откъснати от котва по крайбрежието на черноморските страни “, акцентира Мизинцев.

Той сподели, че всеки ден от 8 до 19 ч. московско време съветските въоръжени сили отварят филантропичен кулоар за безвредно придвижване на кораби в югозападна посока, дълъг 80 морски благи и необятен 3 морски благи. „ Подробна информация за работата на морския филантропичен кулоар се предава на всеки 15 минути по УКВ радиостанция по 14 и 16 интернационалните канала на британски и съветски език “, сподели още Мизинцев.

„ Продължаваме да призоваваме интернационалните организации, както и управлението на компаниите-притежатели на кораби, да оказват въздействие върху формален Киев за незабавното приемане на ограничения, ориентирани към освобождението и обезпечаването на безвредно излизане на кораби на непознати страни от пристанищата на Украйна ", сподели още генерал-полковник Михаил Мизинцев.

Над 9200 души бяха евакуирани през миналото денонощие от рискови региони на Украйна, ДНР и ЛНР в Русия без присъединяване на управляващите в Киев, сподели Мизинцев.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР