Украинските митнически власти, специализирани по търговията с енергийни суровини, са

...
Украинските митнически власти, специализирани по търговията с енергийни суровини, са
Коментари Харесай

Украйна тръгва по следите на руски газ, внасян инкогнито от ЕС

Украинските митнически управляващи, профилирани по търговията с енергийни първични материали, са почнали инспекции на импортиран полутечен природен газ (ВПГ), създаден в Европейски Съюз посредством разбъркване на съставни елементи, поради опасения, че част от тях може да идват от Русия, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Украйна забрани вноса на артикули, създадени в Русия, след нашествието от 2022 година.

" В случай на приемане на информация за артикули, създадени посредством просто разбъркване, съставените елементи за което идват от страната агресор Русия, то такива артикули ще бъдат неразрешени за внасяне в Украйна ", заяви митническата организация във " Facebook ".

Украйна внасяше обилни количества ВПГ от Русия до 2022 година, само че след офанзивата се трансферира към горива с главно европейски генезис.

Според анализатори обаче някои европейски търговци доставят на Украйна газ, който е с отчасти съветски генезис, като делът на подобен газ през февруари е бил към 50 %.

Анализатори показват, че огромно количество ВПГ идва от Полша, която също е огромен вносител на съветски горива.

По данни на търговци и Групата на Лондонската форндова борса (LSEG) увеличаванетo на вноса на ВПГ по море в Полша се е забавилo до 7 % през 2023 година, достигайки 1,084 млн. метрични тона, след скока с над 70 % през 2022 година.

Полша остава и съществена дестинация за съветския ВПГ. Според Полската асоциация за полутечен газ (POGP) делът на съветския газ от общите количества, внасяни в Полша, е бил над 50 %, или 1,288 млн. тона, през първата половина на 2023 година.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР