Украинските издания Ukrainska Pravda, Apostrophe, Liga.net и Telegraf съобщиха на

...
Украинските издания Ukrainska Pravda, Apostrophe, Liga.net и Telegraf съобщиха на
Коментари Харесай

ISW: Темпото на руските настъпателни операции драстично се е заба...

Украинските издания Ukrainska Pravda, Apostrophe, Liga.net и Telegraf оповестиха на 18 февруари, че техните сметки в обществените медии са били хакнати и че хакерите са разгласили дезинформация, по-специално по отношение на хипотетичното заличаване на украинските сили в Авдеевка.

 

Руското министерство на защитата (МО) излезе с нови изказвания за украинското евакуиране от Авдеевка на 19 февруари, целящи да посеят възмущение и съмнение към украинското командване, а други съветски източници разшириха тази осведомителна интервенция.

 

Това написа в дневния си разбор Институтът за проучване на войната (ISW).

Съобщава се, че темпото на съветските настъпателни интервенции фрапантно се е забавило. Говорителят на украинската Таврийска група сили Дмитро Лиховий заяви на 19 февруари, че броят на съветските офанзиви доста е намалял през миналия ден и че сега съветските сили се прегрупират и организират интервенции по пречистване.

 

Лиховий означи, че съветският обстрел и авиационна интензивност също са доста намалели в региона. Украински публични лица оповестиха, че украинските сили са се изтеглили към нова отбранителна линия, която украинските сили авансово са подготвили и са укрепили на " няколко равнища ".

 

Руските сили евентуално ще би трябвало да създадат оперативна пауза, преди да възобновят обилни настъпателни интервенции в посока Авдеевка, или ще би трябвало да трансферират спомагателни подкрепления от други браншове на фронта в региона, с цел да предотвратят кулминационната точка на интервенциите покрай Авдиевка. Руските сили разполагат с налични запаси за такова укрепване в други браншове, само че ISW не е забелязал никакви индикации, че съветското командване реалокира тези запаси към Авдеевка сега. Лиховий и представителят на украинската група сили на Хортица капитан Иля Евлаш, в противен случай, обявиха, че съветското командване евентуално ще трансферира съветските сили, насъбрани към Авдеевка, в други, неуточнени региони на фронтовата линия в близко бъдеще.

 

Йевлаш съобщи, че евентуално ще отнеме на съветските сили най-малко седмица, с цел да трансферират елементи от Авдеевка в борба в неуточнени фронтови зони.

ISW към момента не е забелязала никакви индикации за това по какъв начин съветските сили ще изберат да разпределят своята работна мощ, ситуирана сега в региона на Авдеевка.

 

Украински публични лица оповестиха, че украинските сили са свалили още два съветски изтребителя, Су-34 и Су-35С, в Източна Украйна сутринта на 19 февруари. Украинският главнокомандващ генерал-полковник Александър Сирски заяви, че съветските самолети са били удари по украински позиции с плъзгащи бомби, когато украинската противовъздушна защита унищожи самолетите.

 

Украинските сили също смъкнаха два Су-34 и един Су-35 над Донецка област на 17 февруари и още един Су-34 в Източна Украйна на 18 февруари.

 

Руските сили наподобява краткотрайно са открили лимитирано и локализирано въздушно предимство през последните дни от настъпателната си интервенция за завладяване на Авдиевка, само че украинските въздушни отбранителни сили наподобява още веднъж провокират съветските въздушни интервенции в Източна Украйна.

 

Съобщава се, че Белият дом обмисля даването на ракети ATACMS с огромен обхват на Украйна, ако Конгресът одобри помощ за сигурността на Украйна. NBC News заяви на 19 февруари, че двама американски чиновници са декларирали, че Белият дом работи за даване на Украйна на ракети с огромен обхват ATACMS в един от първите пакети от военна помощ за Украйна, в случай че Конгресът утвърди финансиране за спомагателна помощ за сигурността на Украйна. По-рано Съединени американски щати предоставиха на Украйна стеснен брой разнообразни типове ракети ATACMS с по-малък обхват.

Украйна организира сполучливи удари с ATACMS през октомври 2023 година, само че не разполагаше с задоволително доставки, с цел да поддържа ударна акция с ATACMS, която можеше да съставлява оперативни провокации за съветските сили в Украйна, изключително за интервенциите на съветската авиация и за съхранението и доставката на муниции. NBC News заяви, че американските публични лица също по този начин са декларирали, че Съединени американски щати разполагат с артилерийски системи и муниции, готови за неотложно прекачване на Украйна, в случай че Конгресът утвърди финансиране за американска помощ за сигурността на Украйна. Украинските качества за нанасяне на удари на далечни дистанции разрешават на украинските сили да влошат съветската логистика в дълбочина, а задоволително артилерийски системи и муниции са от решаващо значение за ефикасния украински контрабатареен огън.

 

Руското държавно управление облекчи условията за " сънародници ", живеещи в чужбина, за кандидатстване за преселване в Русия. Руското държавно управление разгласи на 17 февруари, че към този момент няма да изисква от " сънародници " в чужбина да потвърждават владеенето на съветски език, когато аплайват за презаселване в Русия, в случай че лицето е съветски жител, непрекъснато пребиваващ в чужбина; лице, което преди този момент се е отказало от съветско гражданство; лице, което е родено или непрекъснато обитавало в Съветския съюз и е имало руско гражданство; или лице, което има родственици, които са родени или непрекъснато обитавали на територия, някогашна част от Съветския съюз или Руската империя.

 

Руското държавно управление съобщи, че измененията в условията за презаселване в Русия следват декрет на съветския президент от 1 януари 2024 година за " поддръжка на сънародници от недружелюбни страни ". Кремъл неведнъж е твърдял, че Руският свят — преднамерено неразбираемо дефиниран като включващ етнически руснаци, говорещи съветски език и всяка територия и народ, ръководени преди този момент от Съветския съюз и Руската империя — включва украинци и че съветските интервенции в Украйна са били сякаш в отбрана на " сънародниците в чужбина " в Украйна.

 

Руският президент Владимир Путин в допълнение разшири дефиницията на съветския свят в тирада в края на ноември 2023 година, с цел да включи " тези, които се считат за носители на съветския език, история и просвета, без значение от тяхната национална или религиозна принадлежност ".

 

Заявените цели на Путин за сливане и опазване на контрола над Руския свят, са част от по-големите империалистически упоритости на Русия и Русия може да продължи да ползва ограничения в сходство с целеустремено необятната рамка на Руския свят за произвеждане на териториални искания против прилежащи страни, в това число членове на НАТО.

 

Съобщава се, че емиратските банки са почнали да лимитират някои транзакции с съветски юридически лица и да затварят сметки на съветски жители през септември 2023 година заради риска от вторични наказания на Запада. Руското издание " Ведомости " заяви на 19 февруари, че трима предприемачи, работещи в ОАЕ, и представител на съветската организация " Деловая Россия " са декларирали, че банките в ОАЕ не одобряват депозити и не правят заплащания към съветски лица и закриват сметки на компании, чиито притежатели са съветски жители по неразбираеми аргументи.

 

Ведомости оповестиха, че един от източниците е декларирал, че " чистките " са почнали през септември 2023 година Според известия източник, непосредствен до съветския кабинет на министрите, е декларирал, че съветското държавно управление е наясно с казуса, само че го счита за " некритичен и разгадаем ". Източници на " Ведомости " показаха, че проблемите с банките могат да бъдат решени, посредством потребление на локални връзки и отбягване на всевъзможни връзки с лица под западни наказания. Bloomberg заяви през ноември 2023 година, че банките в Емирството от ден на ден се сблъскват с напън от Съединени американски щати и са почнали да работят за попречване на избягването на наказания, като отхвърлят съветски компании.

 

Съобщава се, че минимум две държавни китайски банки са наредили прегледи на бизнеса си с съветски клиенти през януари 2024 година и ще пресечен връзките си със глобени съветски субекти и субекти, свързани с съветската отбранителна промишленост.

 

Турските банки също са почнали да затварят сметки на съветски компании.

Арменският министър председател Никол Пашинян повтори, че Армения не поддържа войната в Украйна на фона на влошените руско-арменски връзки. На 19 февруари на Мюнхенската конференция по сигурността Пашинян съобщи, че " Армения не е съдружник на Русия по въпроса с Украйна ".

 

Пашинян посочи Декларацията от Алма-Ата от 1991 година, която основа Общноста на самостоятелните страни (ОНД) и призна териториалната целокупност на 11-те подписали я страни, в това число Русия и Украйна.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР