Украинските части се подготвят за "последна битка" за контрола върху

...
Украинските части се подготвят за "последна битка" за контрола върху
Коментари Харесай

Украйна се готви за последна битка за Мариупол


Украинските елементи се приготвят за "последна борба " за контрола върху пристанищния град Мариупол, а съветските войски не престават да се прегрупират, като се чакат нови бойни дейности на изток. Последните вести от Украйна.

Боеприпасите на украинските военни в пристанищния град Мариупол са на изчерпване и през днешния ден евентуално ще е последната ни борба, написаха във фейсбук военни от 36-а бригада. Градът е обсаден от съветската войска от началото на войната, а завладяването му е основно за Москва, защото Русия се стреми да сътвори сухопътен кулоар сред анексирания полуостров Крим и приетите от нея донбаски републики.

Жертвите на съветската атака против Мариупол може да се окажат десетки хиляди, съобщи президентът на Украйна Володимир Зеленски във видеообръщение към Народното събрание на Южна Корея. Той изиска от Сеул всевъзможен тип военна поддръжка. Зеленски също по този начин предизвести, че Русия струпва десетки хиляди военни в опит да ускори офанзивата си в източната част на страната.

"Не сме подготвени да се откажем от страната си и към този момент дадохме доста жертви. Ще отстояваме територията си до момента в който можем. "

Девет филантропични коридора ще бъдат отворени през днешния ден от Мариупол и Донецка и Луганска област. Шест спомагателни влакови композиции са в подготвеност да изтеглят цивилни.

Австрийският канцлер Карл Нехамер идва на посещаване в Москва. Той ще е първият западен водач, който ще се срещне с съветския президент Путин от началото на войната.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР