Украинските бойци на фронтовата линия казват, че войските не само

...
Украинските бойци на фронтовата линия казват, че войските не само
Коментари Харесай

Война в Украйна: Защо придобиването на Киев на източния бряг на Днепър може да бъде значително

Украинските бойци на фронтовата линия споделят, че войските освен са минали в окупираната от Русия територия, само че са задържали позиция, явно за за първи път на гневно защитавания източен (или ляв) бряг на река Днепър в Херсонска област.

Развитието е евентуално доста. Контраофанзивата на Украйна има за цел да пробие окупираната от Русия територия, прекъсвайки сухопътен кулоар към полуостров Крим, който Москва анексира - нелегално - през 2014 година

В продан на текстови известия 46-а бригада сподели пред Би Би Си, че войските са взели участие в тежки боеве, до момента в който се пробват да поемат цялостен надзор над село Кринки.

Ако успее, споделиха от силите, селището ще даде на напредналите елементи база, от която да стартират по-голяма атака, целяща да раздели съветските войски и да прекъсне техните линии за доставки.

Американският Институт за проучване на войната (ISW) съобщи, че украинските сили не престават по-големи от нормалните сухопътни интервенции на източния бряг и съветските военни блогъри са също означи боевете в Krynky.

И действието се следи деликатно - триумфът тук ще бъде сграбчен от военните началници на Украйна. Тяхната контраатака, почнала през юни, реализира муден прогрес с лимитирани териториални придобивки.

Съобщено е струпване на украински войски през река Днепър Байдън търси „ жизненоважна “ военна помощ за Израел и Украйна

Но бойците, с които разговаряхме, признаха това, даже в случай че войските бяха с цел да превземе Кринки, модерна офанзива в жанр " десант в Нормандия " беше малко евентуална.

И те ни дадоха бегла визия за заплахите и провокациите, пред които са изправени, изключително с наближаването на зимата.

46-та бригада се бие по-нататък по голямата фронтова линия в региона на Запорожие със същата цел - да отреже съветския достъп до полуостров Крим.

Казаха ни, че преди малко са съумели отчасти да пробият първата линия на съветската защита покрай село Върбове - и че сполучливо са нацелили някои хранилища за муниции и бази, само че този прогрес беше стеснен.

Те описаха тежко минирани съветски укрепления и ежедневни въздушни офанзиви по логистичните им направления без, оплакаха се те, лична въздушна поддръжка.

Те споделиха, че съветските войски са били в защита, само че в този момент са в офанзива.

И с наближаването на зимата изискванията се утежняват - и за двете страни.

Дъждовното време се отразява на работата на дроновете, разследващата техника и авиацията, споделиха бойците. Но те не чакаха спиране на борбата.

" Зимата няма да е време за отмора ", споделиха те.

Допълнителен репортаж от Anastasiia Levchenko

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР