Украински знамена се веят от къщите, които очертават магистралата до

...
Украински знамена се веят от къщите, които очертават магистралата до
Коментари Харесай

ЕС: Грузия трябва да направи повече за еврочленство

Украински флагове се веят от къщите, които обрисуват автомагистралата до границата на Русия и Грузия, до момента в който по пътя долу десетки влекачи теглят чисто нови първокласни поршета и лендроувъри през планинския проход към Русия, заобикаляйки западните наказания , написа европейската редакция на " Политико ".

Ако политиците в страната реализиран своето, това скоро може да бъде най-източната граница на Европейски Съюз. Но Грузия отхвърли да наложи наказания на Русия и е упреквана, че оказва помощ за заобикалянето им посредством експорт на потребителски и първокласни артикули - като колите, подредени на опашка на границата при Казбеги.

Държавата от Южен Кавказ от години не крие упоритостите си да се причисли към Европейски Съюз, макар че е на повече от хиляда километра през Черно море от най-близкия член. Бившата руска република стигна до такава степен, че да запише упоритостите си да стане част от блока и НАТО в конституцията.

По време на дълго чаканото си посещаване в Грузия в четвъртък, първият посланик на Европейски Съюз Жозеп Борел предизвести, че Брюксел желае да види повече признаци на прогрес по основни промени , с цел да даде зелена светлина на кандидатурата на страната като част програмата за своето разширение,която се чака да бъде оповестена през октомври.

" Работата, осъществена от Грузия, беше приета, само че са нужни спомагателни старания ", сподели Борел в публикация, написана за новинарския уебсайт на Civil Georgia, която съответствува с визитата. " Остава малко време до вземането на тези значими решения за бъдещето на Грузия, по тази причина ние мощно насърчаваме грузинските управляващи да се възползват от тази опция. "

Преди година блокът поддържа статут на претендент за Украйна и Молдова , като и даде лист от 12 промени, в това число " деолигархизация ", справяне с политическата поляризация, подсилване на институциите и създаване на мостове с гражданското общество.

Но знаците не наподобяват позитивни. Бидзина Иванишвили, олигарх и някогашен министър-председател, чието чисто положение съгласно известията възлиза на една трета до половината от Брутният вътрешен продукт на страната, " наподобява е значително виновен " за от началото на войната на Русия в Украйна, съгласно отчет от Европейския съвет за външни връзки.

Предстои тежък път

През юли гей-парадът в столицата Тбилиси беше щурмуван от религиозни протестиращи пред очите на управляващите, което провокира наказание от западните столици. Миналата седмица ръководещата партия " Грузинска фантазия " съобщи, че есрещу президента поради визитите й в страни от Европейски Съюз.

Брюксел също изрази угриженост по отношение на, за който Украйна твърди, че постепенно умира зад решетките в страната по разпореждане на Русия.

Предупреждението на Борел опонира на позицията на страната за нейния прогрес. Говорител на дипломатическата задача на Грузия в Европейски Съюз сподели пред " политико ": " Разбрахме всички цели значително....Грузия заслужи да бъде претендент за участие в Европейски Съюз както във връзка с техническата си подготвеност да предприеме тази стъпка, по този начин и във връзка с геополитическия избор, който направи през последните 25 години ".

Национално изследване през април на Международния републикански институт откри, че 89 % от грузинците поддържат присъединението към Европейски Съюз , най-високият брой от години. И все пак единствено 38 % от 1500 участници имат вяра, че настоящето държавно управление следва " прозападен " курс.

Предстоящият развой на разширение на Европейски Съюз към момента може да докара до някои изненади. Еврокомисарят по разширението Оливер Вархей, поддържа за допускане на нови членове до 2030 година, нарушавайки формалната политическа линия на Комисията да не се дефинира краен период.

Набързо уреденото пътешестване на Борел наподобява като обръщение от Брюксел, че опцията към момента е на масата. Въпросът е дали партията " Грузинска фантазия " към момента го желае.
 Орбанизацията на Грузия
Орбанизацията на Грузия

Hрузинските властиследват добре утъпканите пътеки fj Унгария и Русия, като манипулират тематиките за ЛГБТ, традициите и църквата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР