Украински войници ще започнат да се обучават за използването на

...
Украински войници ще започнат да се обучават за използването на
Коментари Харесай

Западни издания коментират последните новини от войната в Украйна


Украински бойци ще стартират да се образоват за потреблението на танкове " Леопард 2 " от идната седмица, написа в заглавие в. " Файненшъл таймс ". Изданието отбелязва, че шестседмичната стратегия за образование е част от уговорката на европейските страни, за бърза доставка на западни танкове на Киев.

Британският вестник показва, че съдружниците на Украйна се стремят да доставят танковете преди началото на предстоящата нова съветска атака напролет.

Изданието отбелязва, че решението на Берлин за изпращане на немски танкове " Леопард 2 " на Украйна е повратен миг за западната помощ за Киев. То обаче очевидно разгневи Москва.

Във връзка с това вестникът цитира изявлението на съветския президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През по време на вчерашното отбелязване на 80-ата годишнина от успеха на Съветския съюз при Сталинград. Вчера Путин съобщи, че Русия още веднъж е изправена пред експанзията на груповия Запад и добави: " Изумително е, само че е правилно: още веднъж сме застрашени от немски танкове с нарисувани върху тях кръстове ", написа Българска телеграфна агенция.

Изданието разяснява изявлението на шефа на европейската дипломация, който сподели през вчерашния ден преди среща с украински чиновници в областта на защитата, че екипажите за бойните танкове ще бъдат обучавани в границите на задача на Европейския съюз. Борел сподели още, че западните бойни танкове ще допринесат за " значимо подсилване на военния потенциал на Украйна ".

Източник от сферата на сигурността е споделил пред вестника, че стотици украински бойци към този момент са пристигнали в бази в Германия и Полша за образование за потребление на немските танкове. По думите му, всичко се " прави оптимално бързо, тъй като украинците осъзнават сериозния темперамент на ситуацията ".

" Файненшъл таймс " оповестява и за реакцията на съветския външен министър, който предизвести, че доставката на западни танкове на Киев заплашва да удължи войната. " Сега се опитваме да изтласкаме (украинската) артилерия на разстояние, на което тя няма да е опасност за нашата територия ", цитира изданието думите на Лавров.

Вестник Вашингтон пост " разяснява визитата в Киев на председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен  Урсула фон дер Лайен Урсула фон дер Лайен – немски доктор и политик (по татко Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е и 15 еврокомисари за днешната среща на върха ЕС-Украйна. Изданието цитира думите на Фон дер Лайен, която написа в Туитър, че " Европейски Съюз стои зад Украйна по-твърдо от всеки път ".

Американският вестник цитира посланик номер едно на Европейски Съюз, който даде обещание през вчерашния ден, че блокът ще удвои броя на украинските бойци, които образова от 15 000 на 30 000, и ще отпусне на Украйна в допълнение 27 млн. $ за разминиране.

Изданието показва още, че Киев има огромни очаквания по отношение на срещата на върха ЕС-Украйна, само че че представителите на блока е малко евентуално да обещаят нещо съответно, защото пълноправното участие в съюза на Украйна евентуално ще отнеме години, в случай че не и десетилетия.

Вестникът се стопира обаче на обещанието на Фон дер Лайен да бъде основан специфичен център в Хага за гонене на военни закононарушения, осъществени в Украйна. Центърът ще координира събирането на доказателства за военни закононарушения посредством взаимни проверяващи екипи, подпомагани от Агенцията за съдействие в престъпните следствия на Европейски Съюз.

Присъединяването на Украйна към Европейски Съюз е основна тематика на визитата на Урсула фон дер Лайен  Урсула фон дер Лайен Урсула фон дер Лайен – немски доктор и политик (по татко Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е в Киев, написа в заглавие френският в. " Монд ".

Френското издание привежда думите на председателката на Европейска комисия след срещата ѝ с украинския президент Володимир Зеленски: „ Бъдещето на нашия континент се написа тук, в Украйна “, и отбелязва, че това е четвъртото ѝ посещаване в Киев от началото на войната.

„ Ако Путин желае да ме убие, той по този начин или другояче ще го направи “, цитира изданието думите на Фон дер Лайен, с които тя нормално дава отговор на тези от събеседниците си, които се тормозят за нейната сигурност при визитите ѝ в Украйна.

Вестникът отбелязва, че при визитата на Фон дер Лайен и 15 еврокомисари в Украйна са били подхванати невиждани ограничения за сигурност. Те са пътували в строго охраняван трен от Полша за Киев, а в украинската столица са били взети спомагателни защитни ограничения, с цел да се обезпечи безвредното осъществяване на срещите им с украински представители, както и на днешната среща на върха ЕС-Украйна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР