Украински войници от бригадата Азов на фронтовата линия в Донецка

...
Украински войници от бригадата Азов на фронтовата линия в Донецка
Коментари Харесай

Естонски генерал: Руските войски прилагат тактика на амебата в Украйна

Украински бойци от бригадата " Азов " на фронтовата линия в Донецка област, 12 април 2024 година. Снимка: АП

Русия ползва в Украйна т. нар. " тактичност на амебата ", при която, защото не ѝ доближават сили за повсеместен пробив, тя употребява по-малки сили, които ревизират здравината на вражеската защита по цялото продължение на фронтовата линия. Това заяви командващият Естонските сили за защита генерал-майор Енно Мьотс, цитиран от Укринформ и Българска телеграфна агенция.

Той означи в изявление за естонска медия, че съветските войски неотдавна за засилили офанзивите си против Харков и пропагандните канали на Москва приканват градът да бъде премахнат от картата. Мьотс сподели, че е знамение, че градът към момента е цялостен, защото се намира близо до фронтовата л иния. Според генерала Русия се пробва да разшири фронтовата линия и да принуди Украйна да разпръсне отбранителните си сили.

" Руснаците ползват нещо, което можем да опишем като тактичност на амебата. Съзнателно или не, на тях не им доближава силата за повсеместен пробив, заради което те ревизират здравината на линията на всички места, без да се интересуват от живота на бойците си и от машините си, надявайки се да им се отдаде опция. Това е техният метод на деяние освен на бойното поле, само че може да се каже и в световен проект ", счита Мьотс. Той добави, че съветският режим също по този начин следи Естония и другите балтийски страни и чака комфортен миг, с цел да провокира нещо. " Това се случи и в Африка, където Русия си проби път с лакти, разпростря пипалата си, до момента в който европейските сили и обединения в последна сметка се отдръпнаха, бяха изтласкани, а руснаците към момента са там ", добави генералът.

Мьотс съобщи, че въпреки Русия да може да бомбардира Харков, тя няма сили да превземе града. " Те могат да си пробият път през града един път, само че удържането му изисква доста повече войски. А тъкмо това липсва на руснаците в този момент. Макар да виждаме, че Русия основава повече войски за себе си - факт е, че през днешния ден тя има повече войски в Украйна, в сравнение с преди две години - качеството на тяхната подготовка и командване е ниско някъде към равнището на взвода и ротата. През последните седмици те се пробват да комбинират бронирани офанзиви на равнище рота, само че видяхме единствено няколко такива опита ", сподели естонският военачалник.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР