Украински военни ще започнат обучение с ракетната система Пейтриът/Patriot в

...
Украински военни ще започнат обучение с ракетната система Пейтриът/Patriot в
Коментари Харесай

Украинците започват да се обучават на Пейтриът

Украински военни ще стартират образование с ракетната система " Пейтриът " /Patriot в Съединените щати идната седмица , оповестява CNN, като се базира на двама висши чиновници, осведомени с въпроса.

Според източниците програмата ще се организира във " Форт Сил " в Оклахома . Там Съединени американски щати организират лично образование за употреба и поддръжка на модерната система за противовъздушна защита. Форт Сил е едно от четирите места за главно образование на Сухопътните войски и за полева подготовка на артилерията. Обучението на украинците за работа със комплицираната система се чака да отнеме " няколко месеца ", съобщи Лора Купър, заместник-помощник-секретар на защитата за Русия, Украйна и Евразия, само че отхвърли да уточни съответни периоди.

ракетната система Patriot в края на декември, когато президентът на страната Володомир Зеленски посети Вашингтон и се срещна с президента Джо Байдън. Преди това почитан чиновник на администрацията съобщи пред CNN, че " действителността на протичащото се " в Украйна в последна сметка ги е предиздвикала да дават системата, откакто месеци наред настояването беше отхвърляно.
 ЕнБиСи: Какво значи Patriot от Съединени американски щати за Украйна и войната на Путин?
ЕнБиСи: Какво значи Patriot от Съединени американски щати за Украйна и войната на Путин?

Джайлс от Chatham House: Червените линии на Русия са блъф и фукане, само че Кремъл желае Украйна да е необитаема

Съединени американски щати дават една батарея Patriot, която включва съоръжение за генериране на сила, компютри, система за надзор на бойните дейности и до осем пускови установки. Батерията се обслужва от към 90 бойци и образованието за работа с нея лишава месеци.

Въпреки че Patriot като цяло се преглежда като една от най-модерните и ефикасни системи за противовъздушна защита, специалистите предизвестяват, че тя " не трансформира разпоредбите на играта " заради ограничавания си обсег и времето, което ще е належащо на украинците, с цел да могат да я употребяват.

Въпреки това, след новината, че Украйна скоро ще разполага със лична система, съветски публични лица в следващата опасност от ескалация.
 Forbes: Руската агитация се нуждае от заличаване на ЗРК
Forbes: Руската агитация се нуждае от заличаване на ЗРК " Пейтриът "

То би било по-важно от политическа, в сравнение с от военна позиция

Днес Николай Патрушев, секретар на съветския Съвет за сигурност и един от най-близките съдружници на президента Владимир Путин, съобщи в изявление, че   и обоснова войната в Украйна като на екзистенциална борба с нападателния и нахален Запад, който се пробва да заличи Русия от политическата карта на света.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР