Украински товарен самолет с 8 души на борда се разби

...
Украински товарен самолет с 8 души на борда се разби
Коментари Харесай

Украински товарен самолет с 8 души на борда се разби край Кавала

Украински товарен аероплан с 8 души на борда се разруши край Кавала. Според гръцки медии самолетът е превозвал 12 тона рискови материали, основно експлозиви.

Товарен аероплан Ан-12, благосъстоятелност на украинска компания, правил полет от Сърбия за Йордания. Пилотът предизвестил за проблем в единия мотор и изискал спешно кацане на летището в Кавала. Малко по-късно обаче връзката прекъснала. Според очевидци, самолетът се разрушил на 40 километра от летището, избухвайки в пламъци. На мястото на злополуката незабавно са изпратени избавителни екипи, 15 огнеборци и 7 цистерни, само че те не са съумели да се приближат поради последвалите детонации. Не е ясно какво е превозвал самолетът, само че съгласно гръцки медии става дума за 12 тона рискови материали, главно експлозиви.

Като защитна мярка локалните поданици са предизвестени да държат прозорците си затворени, да не излизат и да носят маски.

Експерти по взривните субстанции проверяват случая. Засега няма формален коментар от страна на Украйна, Сърбия или Йордания.

Пожарната работа е отделила регион в радиус от към 400 метра, като тази заран се чака тази зона да бъде разширена.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР