Украински сержант казва, че бойното поле е било толкова гъсто с ранени войници, че евакуационните автомобили случайно са минавали през телата им

...
Доклад на New York Times описва подробно как украинските войници
Коментари Харесай

Доклад на New York Times описва подробно как украинските войници се справят с психическата травма от войната.

Войник, който сънува кошмари, каза, че е видял евакуационни коли по погрешка да минават през ранени войници.

„Помня лицата на всички наши мъртви другари“, каза друг украински войник пред Times.

< p>Украински сержант каза, че понякога е имало толкова много ранени войници на бойното поле, че превозните средства, които са ги евакуирали, случайно са минавали през тела, според доклад, публикуван в The New York Times във вторник.

Сержантът 28-годишният Владислав Рузиев беше сред украинските войници, които казаха на Times, че са травматизирани от това, което са видели в продължаващата война с Русия. Рузиев каза, че има повтарящи се кошмари за това, когато неговият отряд е бил изправен пред постоянни атаки от руски войски през мразовитата зима, като много войници са загубили крайници.

„Понякога земята беше толкова гъста с ранени, че евакуационните автомобили преминаваха отгоре телата им по погрешка в хаоса“, каза той.

Оценките показват, че повече руснаци са загинали в битки в Украйна, отколкото украинци, но войната е струвала скъпо и на двете страни. Експертите също така казаха, че моралът и желанието за спасяване на ранени войници са били по-високи от украинска страна, но Украйна е претърпяла тежки жертви, особено след започването на своята бавна контраофанзива през юни.

Липсата на напредъкът и броят на ранените украински войници започнаха да оказват влияние върху морала на страната, съобщи The Washington Post миналата седмица. Руслан Проектор, 52-годишен украински войник, който загуби крака си от мина, каза пред изданието, че съжалява, че е отишъл на война и няма да се включи отново като доброволец.

„Вземат всички и ги изпращат на фронтовата линия без подходяща подготовка“, каза той пред Post. „Не искам да бъда в компанията на немотивирани хора.“

Физическата и психическата жертва на войната върху украинците се влоши от широкото използване на противопехотни мини от Русия, което доведе до нарастващ брой на военнослужещи и цивилни, подложени на ампутации. The Wall Street Journal съобщи, че 20 000 до 50 000 украинци са загубили крайници от началото на войната.

Таниша Фазал, професор в университета на Минесота, който изучава медицински грижи по време на война, каза на Insider, че войниците днес оцеляват след наранявания, които не биха оцелели в миналото, което добавя към предизвикателствата за психичното здраве, пред които са изправени страните, след като битките приключат.

„Това ще бъде дългосрочна цена на войната за украинците“, каза Фазел за противопехотните мини и ампутациите, добавяйки: „Това е нещо, което ще трябва да бъде част от възстановяването в Украйна, справяне с ветерани, но също така мисля, че вероятно и цивилни със сериозни наранявания по време на войната, както физически, така и психически.“

< p>The Times съобщи, че Украйна вече не е в състояние да се справи с лечението на психологическата травма, която нейните войници са преживели. Има някои центрове за лечение, които се фокусират както върху физически рани, така и върху психични травми, но някои украински войници, борещи се с психичното си здраве, не винаги търсят лечение.

35-годишен войник, който каза на изхода повечето от мъжете в неговата част са били убити, каза една нощ, че се събудил и нападнал своя съквартирант, мислейки, че е руски войник.

„Плача понякога. Когато заспивам, мога визуализирайте всичко отначало“, каза той и добави: „Помня лицата на всички наши мъртви другари.“

Прочетете оригиналната статия в Business Insider

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР