Украински съдия отхвърли искането на прокуратурата за поставяне под арест

...
Украински съдия отхвърли искането на прокуратурата за поставяне под арест
Коментари Харесай

Порошенко остава на свобода

Украински арбитър отхвърли настояването на прокуратурата за слагане под арест на някогашния президент Петро Порошенко по отношение на воденото против него дело за държавна измяна, заяви Ройтерс, базирайки се на излъченото по малкия екран съвещание на съда. Вместо това Порошенко ще би трябвало да се явява персонално при поискване от прокурорите и проверяващите.

Съдията не удовлетвори настояването на прокуратурата Порошенко да бъде арестуван или пуснат под гаранция от 30 млн. евро.

Бившият президент е упрекнат в държавна измяна. Според него делото против него е скалъпено от неговия правоприемник на поста Володимир Зеленски. Администрацията на Зеленски декларира, че прокурорите и правосъдната власт са самостоятелни и упреква Порошенко, че се слага над закона.

Пред постройката на съда, където се решаваше ориста на някогашния президент, служители на реда влязоха в конфликти с негови последователи. Един от чиновниците на реда бе ранен, излиза наяве от информация на полицията във Facebook. Привържениците на Порошенко обявиха, че полицията се е пробвала да отстрани палатки, в които хората раздавали чай и сандвичи.

Петдесет и шест годишният Порошенко е разследван по отношение на финансирането на подкрепяните от Русия сепаратистки бойци посредством противозаконни продажби на въглища през 2014-2015 година Ако бъде приет за отговорен, той е застрашен от затвор до 15 години.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР