Украински официални лица казват, че най-малко двама цивилни са били

...
Украински официални лица казват, че най-малко двама цивилни са били
Коментари Харесай

Украински официални лица казват, че цивилни са били убити и ранени при руски атаки през нощта

Украински публични лица споделят, че минимум двама цивилни са били убити и други ранени в Украйна през последните 24 часа, когато съветските сили продължиха да обстрелват зоните на фронтовата линия и други елементи на страната

От NEBI QENA Associated Press 21 октомври 2023 година, 6:40 ч. Украйна, до момента в който съветските сили продължиха да обстрелват зоните на фронтовата линия и други елементи на страната, оповестиха локални украински чиновници в събота.

В Криви Рог, родния град на президента Володимир Зеленски в Централна Украйна, 60-годишен мъж почина в петък вечерта, когато съветска ракета се удари в промишлено оборудване, съгласно изявления в Telegram на кмета Александър Вилкул. Вилкул добави, че брачната половинка на мъжа е приета в болница със съществени рани от шрапнел.

Рано в събота Вилкул заяви, че през нощта съветски ракети и дронове са блъснали още веднъж същото място, причинявайки неуточнени вреди и предизвиквайки пожар, който беше сподавен до сутринта. Вилкул не посочи естеството на обекта или дали е обвързван с военните старания на Украйна. Той сподели, че никой не е потърпевш при втория удар.

В региона на Херсон на фронтовата линия на Украйна на юг един граждански беше погубен, а различен беше ранен, до момента в който съветските сили започнаха „ всеобщи обстрели “, сподели губернатор Александър Прокудин заяви в събота. В обява в Telegram Прокудин сподели, че съветските войски са употребявали минохвъргачки, артилерия, танкове, безпилотни летателни апарати и реактивни системи за залпов огън, с цел да нападат провинцията, нанасяйки удари по някои жилищни региони.

Руски обстрел през миналия ден също рани един граждански в град Авдиевка на фронтовата линия, в източната Донецка област на Украйна, заяви в събота изпълняващият длъжността локален губернатор Игор Мороз. Авдиевка беше яростно оспорвана от съветски и украински сили през последните седмици, до момента в който силите на Киев се пробват да задържат талази от съветски офанзиви. Мороз сподели, че експлодиращи дронове, ракети, минохвъргачки и артилерийски снаряди, изстреляни от съветските войски, са поразили и други елементи на провинцията.

В североизточната област Харков, 39- годишен граждански мъж беше приет в болница с рани, откакто съветският обстрел удари две селски къщи покрай обхванатия от борба град Купянск, заяви в събота локалният губернатор Олег Синегубов. Руските сили от седмици организират атака, с цел да си върнат територия покрай Купянск и близкия град Лиман.

Местните украински управляващи също оповестиха за съветски офанзиви в петък и през нощта на северната Сумска и южната Запорожка провинции, само че не загатва за жертви.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР