Украински морски дронове повредиха патрулен кораб на Черноморския флот на

...
Украински морски дронове повредиха патрулен кораб на Черноморския флот на
Коментари Харесай

Взривиха един от най-новите руски бойни кораби в Черно море

Украински морски дронове повредиха патрулен транспортен съд на Черноморския флот на Русия край окупирания Крим.

Това заяви украинското военно разузнаване, представено от " Ройтерс ", съобщи Нюз.бг и Българска телеграфна агенция.

Според някои съветски източници корабът е потънал, само че няма удостоверение за това.

Разузнавателната организация рапортува в " Телеграм ", че нейната специфична част " Група 13 " е атакувала патрулния транспортен съд на руския Черноморски флот " Сергей Котов "  близо до Керченския проток.

" В резултат на удар от морски дронове " Магура V5 " на съветския транспортен съд план 22160 " Сергей Котов " бяха нанесени щети по кърмата, десния и левия ръб ", показват от украинското разузнаване. Отбелязва се, че корабът коства към 65 милиона $ и е пуснат на вода през 2021 година.

Андрий Йермак, началник на кабинета на украинския президент Володимир Зеленски, съобщи по отношение на офанзивата, че " Руският черноморски флот е знак на окупация. Той не може да бъде в украинския Крим ".

Проруски чиновник в Крим уточни, че краткотрайно е било прекратено придвижването на влакове по моста, свързващ полуострова с континенталната част на Русия.

По информация на назначената от Русия администрация, ръководеща моста придвижването по автомагистралата също е било спряно за няколко часа.

Миналия месец украинската войска заяви, че е унищожила съветски десантен боен кораб близо до Крим. При осъществената интервенция морски дронове са пробили левия ръб на кораба, в резултат на което той е потопен.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР