Украински майки с деца, които са приютени в България, решиха

...
Украински майки с деца, които са приютени в България, решиха
Коментари Харесай

Украинка: Доброто поражда добро, наводнението дава възможност да се отблагодарим

Украински майки с деца, които са приютени в България, взеха решение да дадат помощите си на хората, потърпевши от наводненията в селата към Карлово. 

" Усетих, че нашите обстановки са сходни. При нас има огромна загуба и там хората си изгубват къщите и живота. Те усещат същото, което и ние - боязън и загуба. Трябва да сме солидарни. Доброто поражда положително ", описа Елена Димитрова от гражданско съдружие " Прегръдки от България " пред. Тя добави, че когато са пристигнали, българите са им помогнали и това, което се е случило, дава опция на украинците да се отблагодарят. Гостът прикани всички украинци да оказват помощ. " След като разбрах какво се е случило, се сетих, че имахме доста дарения в " Прегръдки от България " от българки. Имаме толкоз доста, че са на склад. Взехме ги и започваме да ги изпращаме на бедстващите хора ", сподели Димитрова.

По думите ѝ на потърпевшите хора им е належащо безусловно всичко, тъй като са изгубили цялата си мебелировка. Тя заяви, че украинки от сдружението потеглят към едно от потърпевшите села, тъй като не може да се помогне единствено с помощи, а би трябвало да се хване и лопата.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР