Украински източници съобщават, че руските войски изграждат неизвестен обект на

...
Украински източници съобщават, че руските войски изграждат неизвестен обект на
Коментари Харесай

Русия строи неизвестен обект в Запорожката АЕЦ

Украински източници оповестяват, че съветските войски построяват незнаен обект на територията на хранилището за отработено нуклеарно гориво в Запорожката атомна електроцентрала и не позволяват личния състав на централата да влезе в него, предава Ройтерс.

Според представители на Държавната ревизия за нуклеарно контролиране на Украйна строителната площадка е на една от териториите на шестте нуклеарни съоръжения на атомната електроцентрала.

Регулаторът предизвестява, че дейностите на съветските сили нарушават освен условията на украинското законодателство, само че и стандартите за нуклеарна и радиационна сигурност .

Според украинската страна от септември, само че те към момента не са коментирали обстановката с противозаконното строителство.

Също по този начин се оповестява, че съветските войски са инсталирали военно съоръжение на покрива на пети енергоблок за битка с украинското въздушно разузнаване.

Стана известно, че скоро ще бъдат анулирани пропуските по украински пример за личния състав на АЕЦ . Служителите от инженерно-техническия бранш към този момент нямат право на дстъп.

Припомняме, че след, Москва разгласи и. Украйна сега не може да има никакво въздействие върху протичащото се в централата, защото шефът и заместник-директорът на Запорожката АЕЦ след малко задържане. Персоналът, останал да работи там от Русия да подпише нови контракти за работа с " Росатом ".
 За Москва е рационално основаването на зона за сигурност към Запорожката АЕЦ
За Москва е рационално основаването на зона за сигурност към Запорожката АЕЦ

Русия като цяло поддържа концепцията на МААЕ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР