Украински граждани, настанени в база на Български държавни железници (БДЖ)

...
Украински граждани, настанени в база на Български държавни железници (БДЖ)
Коментари Харесай

Местят украински бежанци от Паничище в Приморско

Украински жители, настанени в база на Български държавни железници (БДЖ) в Паничище, ще бъдат преместени в почивно възстановителните центрове в Приморско и Варна. Това оповестиха от пресцентъра на компанията, представени от Българска телеграфна агенция.

В известието се прецизира, че Центърът за възобновяване на фрагменти в Паничище е единствената планинска база на БДЖ, която се употребява за обезпечаване на наложителен отдих на експлоатационния личен състав в сдружението и железопътният транспортьор има ангажимент към своите чиновници за обезпечаване на профилакториум.

Към момента в базата са настанени 70 украински жители, като поетият ангажимент за настаняване е до месец септември. За да бъде допустимо осъществяването на задължението към чиновниците на БДЖ, е належащо настанените украински жители в Паничище да бъдат преместени.

От БДЖ са основали организация за обезпечаване на превоз от Паничище до Варна и Приморско. Нуждаещите се от непрекъснати медицински грижи ще бъдат настанени във Варна, където има обезпечено здравно обслужване на място за пребиваващите. Семействата от майки с деца ще бъдат настанени в Приморско, където обитават и други такива фамилии.

Паничище е планински регион с над 1300 м надморска височина и поради идното настъпване на зимния сезон, мястото не е уместно за непрекъснато престояване на фамилии с деца и нуждаещи се от здравно обслужване възрастни хора заради отдалечеността си от обитаемоте места в региона, показват от БДЖ.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР