Украински дронове са атакували черноморския курорт Сочи за втори път

...
Украински дронове са атакували черноморския курорт Сочи за втори път
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Украйна атакува летището в Сочи, близо до резиденцията на Путин

Украински дронове са атакували черноморския курорт Сочи за повторно в границите на две седмици. Този град е тясно обвързван с съветския президент Владимир Путин. Това излиза наяве от отчет на английското военно разузнаване, оповестен в обществената мрежа X, което следи всекидневно хода на войната в Украйна.

" На 1 октомври 2023 година съветският черноморски курортен град Сочи е ударен от безпилотен летателен уред (БпЛА) за повторно в границите на две седмици. Медиите оповестяват, че площадката за кацане на хеликоптери на летището в Сочи е била развалена.

Предишната офанзива на 20 септември 2023 година провокира огромен пожар в петролно вместилище покрай летището. Това е първият регистриран удар ©в региона след нахлуването на Русия в Украйна.

Сочи е известна ваканционна дестинация, мощно обвързвана с съветския президент Владимир Путин и служи като лятна база за огромна част от съветския хайлайф

Ударите покрай града бележат спомагателен образец за войната, която директно визира популацията на Русия надалеч от украинската граница ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР