Украински дрон порази руски танкер край Кримския мост, съобщиха и

...
Украински дрон порази руски танкер край Кримския мост, съобщиха и
Коментари Харесай

Украински дрон с 450 килограма експлозиви се вряза в руски танкер

Украински дрон порази съветски танкер край Кримския мост, оповестиха и двете страни във войната. Пострадали няма, мостът не е бил цел. Нападението е второ по рода си в границите на 24 часа. Украински морски дрон повреди съветски боен транспортен съд край пристанище Новоросийск през вчерашния ден.

Киев дефинира ударите против окупаторите като " изцяло законни ". Бившият съветски президент Медведев не изключи нови обстрели против украински пристанища, а външното министерство в Москва даде обещание наказване за виновните за нахлуване против съветския танкер.

Украински дрон с 450 кг експлозиви се е врязал в съветския танкер СИГ в украински териториални води. Корабът е транспортирал гориво за съветската войска. След удара е последвал пожар, който се е виждал на огромно разстояние, твърди пред Ройтерс източник от украинското разузнаване.

Според съветските окупационни управляващи в Запорожие танкерът СИГ е доставял гориво на съветските войски в Сирия. Корабът и неговият притежател - компания от Санкт Петербург са под американски наказания от 2019 година.

По съветски данни при нападението на борда е имало единствено механически баласт. Корабът е получил пробойна в машинното поделение покрай ватерлинията на десния ръб в резултат на нахлуване с морски дрон, корабът е на вода, прецизира съветската страна.

При различен удар с дрон съветски боен транспортен съд е получил съществени вреди край Новоросийск. За първи път украинският флот работи толкоз надалеч от своите крайбрежия. Ясно е, че е невероятно спечелването на война без дейни набези, разгласи съветникът на Зеленски Михайло Подоляк. Според него двата развалени кораба ще накарат Москва да се замисли дали да употребява Черно море за изнудване.

" Да не разрешаваме на съветските терористи даже да се надяват, че ще съумеят да провокират световна продоволствена рецесия или да основат поредна ценова злополука. Украинският експорт е основен фактор за стабилността на пазарите за храни ", съобщи украинският президент Володимир Зеленски.

Според Киев през последното денонощие съветските сили са обстреляли Херсонска област 52 пъти с гаубици, артилерия, танкове и дронове. Поразени са жилищни региони в разнообразни обитаеми места, само че за жертви не се оповестява. Мишени са станали болница, търговски център и кинозала.

" Беше осем сутринта и в постройката нямаше личен състав. Пътуваме по селата, прожектираме детски филми, анимация. Това помещение е склад, в него няма нищо, всичко беше изнесено по-рано, тъй че няма вреди, потърпевши са единствено стените ", сподели още Юрий Ковал - и.д. шеф на кино " Юбилейни ".

Русия заяви, че нейни елементи са завладяли селището Новосьоловске в Луганска област, източна Украйна. Руски самолети са пресрещнали американски разследващ дрон над Черно море, който се е върнал преди да прекоси съветската граница, разгласи Москва.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР