Украински дрон атакува западния руски град Курск, като удари железопътна

...
Украински дрон атакува западния руски град Курск, като удари железопътна
Коментари Харесай

Украински дрон атакува руския град Курск, петима са леко ранени

Украински дрон нападна западния съветски град Курск, като удари железопътна гара и рани петима души, заяви губернаторът на региона, представен от Франс прес.
" Украински дрон атакува Курск ", съобщи в Телеграм Роман Старовойт. " Според предварителна информация се е разрушил в покрива на постройката на гарата, а по-късно на покрива е избухнал пожар ". " Петима души бяха леко ранени от части стъкло ", добави губернаторът.
Град Курск се намира единствено на към 90 км от границата сред Русия и Украйна.
Кметът на Москва Сергей Собянин от своя страна заяви в Телеграм, че дрон се е опитал да полети към Москва и че офанзивата е била осуетена от силите за противовъздушна защита. Кметът благодари на " военните за работата им ".
Според съветското министерство на защитата, представено от ТАСС, дронът е бил засечен над Ступински регион в Московска област, до момента в който се е насочвал към столицата. Той е бил погубен с електронни средства и се е разрушил в необитаем регион, без да аргументи жертви или вреди, добави министерството, като осъди опита за " терористично нахлуване офанзива ", за което упрекна " режима в Киев ".
ТАСС добави, че московските летища Домодедово и Внуково са били затворени за малко. Внуково беше затворено за малко през нощта, на фона на набези с дронове, осъществявани през последните месеци в Московска област.
И двете страни в спора, почнал през февруари 2022 година, в последно време оповестяват за постоянни набези с дронове, до момента в който Украйна води контраатака, с цел да си върне териториите под съветски надзор.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР