Украински бойци победиха няколко позиции на руснаците Авиацията на Силите

...
Украински бойци победиха няколко позиции на руснаците Авиацията на Силите
Коментари Харесай

Военна хроника. Мощни удари на авиацията на ВСУ и ракетните войски

Украински бойци победиха няколко позиции на руснаците

Авиацията на Силите за защита на Украйна на 18 февруари нанесе четири удара по регионите на централизация на персонален състав и военна техника на съветските войски.

Също по този начин, съгласно Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна, подразделения на ракетните войски и артилерията на Силите за защита са блъснали един регион на концентриране на съветска жива мощ, написа УНИАН.

Освен това украинските изтребители на 18 февруари унищожиха две съветски крилати ракети " Калибър ".

Съобщава се също, че през миналото денонощие съветските окупанти са нанесли 16 ракетни удара по територията на Украйна.

„ През деня Руската федерация нанесе 16 ракетни удара, по-специално по гражданската инфраструктура на град Хмелницки и селището Украинск, Донецка област. В резултат на това има опустошения на жилищни здания и жертви измежду цивилното население, “ оповестиха от Генералния щаб.

Освен това съперникът нанесе 4 въздушни удара и извърши над 30 офанзиви с реактивни системи за залпов огън.

Както означиха в Генералния щаб, опасността от нови удари по цялата територия на Украйна остава висока.

Общите бойни загуби на Русия възлизат на към 142 270 души личен състав.

Освен това Руската федерация към този момент е изгубила: 3303 танка, 6533 бойни бронирани машини, 2326 артилерийски системи, 469 реактивни системи за залпов изстрел, 243 системи за противовъздушна защита, 298 самолета, 287 хеликоптера.

Руските войски, макар забележителните загуби на фронтовата линия, не престават опитите за нахлуване в пет направления.

Россияне, несмотря на значительные потери, продолжают попытки наступления / фото REUTERS

„ Врагът не се отхвърля от нападателните си проекти, макар забележителните загуби. Основните старания са ориентирани към водене на настъпателни дейности в Купянското, Лиманското, Бахмутското, Авдеевското и Шахтьорското направление “, се споделя в оперативната информация на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна, оповестено в обществената мрежа Facebook и представено от УНИАН.

Отбелязва се, че във Волинско, Полеско, Северско и Слобожанско направление не са открити настъпателни групи на съперника.

Както отбелязва Генералният щаб, над 20 обитаеми места са били подложени на противников обстрел денем. Сред тях са Ветеринарное, Казашки Лопан, Стрелечие, Огурцово, Веселое, Красное Первое в региона на Харков.

Също по този начин в купянското и лиманското направление врагът обстрелва обитаемоте места Новомлинск, Двуречная, Гряниковка, Купянск, Берестово в Харковска област; Стелмаховка, Невское, Червонопоповка, Диброва, Белогоровка в Луганска област и Спорно - Донецк.

В посока Бахмут бяха обстрелвани повече от 18 региона на обитаеми места, по-специално Зализнянское, Бахмут, Ивановское, Клещеевка, Курдюмовка и Ню Йорк в Донецка област.

Освен това в направленията на Авдеевка и Шахтьорск съперникът обстрелва с артилерия 13 региона на обитаеми места. Сред тях са Авдеевка, Водяное, Веселое, Невелское, Георгиевка, Мариинка, Богоявленка, Велика Новоселка, Золотая Нива, Угледар и Нескучное в Донецка област.

В посока Запорожие са наранени от пожари регионите на селищата Времеевка в Донецка област и Малиновка, Степовое, Мали Щербаки, Новоданиловка, Мала Токмачка и Белогорье-Запорожская.

В същото време предградията и град Херсон, както и региони на повече от 20 обитаеми места, в това число Берислав, Казацкое, Веселое, Антоновка, Велетенское и Берегово на Херсонска област, пострадаха от противников артилерийски огън в посока Херсон.

Според Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна на 18 февруари авиацията на Водоснабдителна система на Украйна е нанесла четири удара по регионите на централизация на персонален състав и военна техника на съветските войски.

Общите бойни загуби на Русия ориентировъчно са към 142 270 души.

Юрий Игнат, представител на командването на военновъздушните сили на въоръжените сили на Украйна, сподели, че в последно време съветските нашественици доста по-рядко употребяват дронове камикадзе в Украйна. Това може да демонстрира недостиг.

Официалният представител на съветското министерство на защитата генерал-лейтенант Игор Конашенков заяви за нови загуби на украинските войски. Така през миналото денонощие в донецкото направление врагът загуби до 150 бойци от Въоръжените сили на Украйна, пишат организациите.

А HIMARS-и от дърво радват съветското око | Свят | Новини от България и Света  | OFFNews.bg

„ С поддръжката на щурмови удари и удари на армейската авиация, артилерийски огън настъплението на подразделенията на Южната група войски продължи. За денонощие бяха унищожени до 150 украински военнослужещи “, сподели Конашенков по време на брифинг.

Генерал-лейтенантът означи, че с изключение на жива мощ са премахнати пет бойни бронирани машини, три автомобила, както и бойна машина за реактивен залпов залп „ Град “ и самоходна гаубица „ Гвоздика “. Освен това в регионите на обитаемоте места Авдеевка и Красногоровка съветските войски съумяха да унищожат три склада с муниции и ракетно-артилерийско оръжие на Въоръжените сили на Украйна.

А по-рано стана известно, че селището Гряниковка, Харковска област, е изцяло завзето от силите на Въоръжените сили на Руската федерация в купянското направление, пишат непознатите медии.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР