Украински безпилотни самолети атакуваха Москва през нощта, обяви кметът на

...
Украински безпилотни самолети атакуваха Москва през нощта, обяви кметът на
Коментари Харесай

Украински безпилотни самолети са атакували Москва тази нощ

Украински безпилотни самолети нападнаха Москва през нощта, разгласи кметът на града Сергей Собянин, предадоха международните организации. Жертви няма, добави той.

" Тази нощ е имало нахлуване от украински безпилотни самолети. Фасадите на две високи здания с офиси бяха леко развалени. Няма жертви или потърпевши ", написа Собянин в Телеграм.

Преди два дни Собянин заяви за опит за нахлуване с противников дрон, който бил свален от силите на съветското министерство на защитата.

Същевременно стана ясно, че е в ход евакуация на цялата зона " Москва сити " в московската столица. Целта на евакуацията е инспекция на постройките. Именно в тази зона се намират двете развалени при офанзивата с дронове високи здания, за които заяви Собянин.

Министерството на защитата на Русия разясни, че Украйна се е пробвала да нападна обекти в Москва с безпилотни летателни апарати, като един дрон е бил погубен във въздуха над територията на Одинцовски регион на Московска област. Други два дрона също са били прехванати и обезвредени със средства за водене на електронна война. Те са изгубили надзор и са се разрушили на територията на зоната " Москва сити ", съобщи ТАСС.

Един охранител е потърпевш при офанзивата по високата административна постройка " Око 2 " в " Москва сити ", оповестиха службите за дейности при изключителни обстановки. Избити са стъклата на етажи от първи до четвърти.

По-рано бе обявено, че е била атакувана и постройката " IQ-квартал " в същата зона, като на равнището на петия и шестия етаж са били изпочупени стъклата.

Заради зародилото изключително състояние бяха краткотрайно прекратени полетите от и до летище " Внуково ".
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР