Украински безекипажни катери атакуваха рано тази сутрин руска военно-морска база,

...
Украински безекипажни катери атакуваха рано тази сутрин руска военно-морска база,
Коментари Харесай

Украйна атакува Новоросийск с морски дронове

Украински безекипажни катери нападнаха рано тази заран съветска военно-морска база, намираща се наоколо до съветския пристанищен град на Черно море Новоросийск и бяха унищожени от съветски бойни кораби, съобщи съветското министерство на защитата, представено от Ройтерс.

Няма потърпевши и материални вреди при офанзивата против Новоросийск, съобщи през днешния ден губернаторът на Краснодарския край Вениамин Кондратиев, представен от съветската осведомителна организация РИА. Но видеоклипове в обществените мрежи, чиято достоверност не може да бъде доказана, приказват, че офанзивата е била сполучлива и има развалени съветски бойни кораби. 

Според украинският уебсайт НВ минимум един транспортен съд, десантният " Оленогорский горняк " е полуил пробойна и се е наклонил към единия си ръб. Изданието помества фотография от Туитър:

 Снимка Туитър

Ladies and gentlemen, the attack on the russian Black Sea flees was a success.???????? 
— ✙ Constantine ✙ (@Teoyaomiquu)



Новоросийск е пристанище, с огромно значение за съветския експорт.

Атаката стана причина пристанищните управляващи на Новоросийск да наредят краткотрайно прекъсване на придвижването на всички кораби, заяви Каспийският тръбопроводен консорциум, който е оператор на петролен терминал в региона.

Руското министерство на защитата съобщи още, че съветските сили за противовъздушна защита са свалили тази заран 10 украински дрона над Крим и са заглушили три дрона със средства за радиоелектронна битка.
Русия е изстреляла минимум 1961 дрона по Украйна
Русия към този момент е изстреляла минимум 1961 нападателни дрона " Шахед " против Украйна, по-голямата част от които са били свалени, съобщи през вчерашния ден в обичайното си вечерно послание украинският президент Володимир Зеленски, представен от украинската новинарска организация Укринформ. 

" Като цяло терористите към този момент са изстреляли против Украйна минимум 1961 дрона " Шахед ", като забележителен брой от тях са били свалени. За страдание, не всички. Работим, с цел да смъкваме повече - колкото се може повече. Работим, с цел да разполагаме с повече системи за противовъздушна защита. В частност, това е задачата на всеки един от нашите посланици, на всички представители на Украйна ", сподели Зеленски.
Зеленски призна корупция в набирането на войници 
Зеленски осъди " отвратителните " практики, разкрити по време на одит на украинските центрове за набиране на военнослужещи и даде обещание да урегулира системата като сложи отпред хора, които схващат смисъла на войната, съобщи Ройтерс.

Зеленски изрази възмущението си от разкритата корупция по време на одита предишния месец, след станал прочут абсурден случай в черноморското пристанище Одеса.

" Проведохме обстоен диалог ", съобщи Зеленски в своето телевизионно послание след среща с министъра на вътрешните работи Игор Клименко и ръководителя на службата за сигурност СБУ Василий Малюк.

" Разследването разкрива многочислени злоупотреби ", сподели Зеленски. " И те са искрено отвратителни. "

Проверката на бюрата за набиране на бойци е част от дългогодишна акция за премахване на корупцията, която е извънредно значима за присъединението на Украйна към НАТО и Европейския съюз.

Зеленски съобщи, че всички резултати от следствието ще бъдат оповестени обществено и ще бъдат предмет на наказателно произвеждане.

" Заключението е ясно: системата за набиране на личен състав се нуждае от хора, които схващат цената на отбраната на Украйна ", сподели той.

" В центровете за набиране на бойци би трябвало да работят хора, които са видели войната, претърпели са я ", добави той. " И такива, които, за жалост, може да са  загубили крайниците си, само че не и достолепието си и не Украйна. Нека да им благодаря. "

Миналия месец беше арестуван ръководителят на центъра за набиране на  военнослужещи в Одеса по обвиняване в корупция и той е в ареста  в досъдебно произвеждане. Той е упрекнат в придобиване без пояснение средства, равняващи се на малко повече от 5 милиона $. 

Според известия в украинските медии фамилията му е придобило парцел в Испания.

Българска телеграфна агенция
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР