Украински банки, големи компании - включително държавното електроразпределително предприятие, столичното

...
Украински банки, големи компании - включително държавното електроразпределително предприятие, столичното
Коментари Харесай

Украйна е подложена на голяма хакерска атака

Украински банки, огромни компании - в това число държавното електроразпределително дружество, столичното летище, уеб сайтът на държавното управление и производителят на самолети " Антонов " са жертва на огромна вирусна офанзива.

Засегнати са и медии, като няколко издания пишат, че евентуално става дума за вирус, прочут като " Петя " (Petya.A).

Представител на националнатан полиция съобщи, че от хакерски офанзиви са потърпевши няколко държавни финансови институции. Куриерската компания " Новая почта " удостовери, че " посредством масирана офанзива с вируса " Петя " против осведомителните ни системи поделенията и центърът за обслужване на клиенти краткотрайно не работят ".

Според украинската централна банка приказва за " чужд вирус ", само че не дава информация за мащаба на офанзивата и не показва кои банки и компании са наранени. " В резултат на тези кибер офанзиви банки изпитват усложнения с обслужването на клиенти и осъществяването на банкови интервенции. Централната банка е уверена, че отбраната на инфраструктурата против кибернетични измами е вярно построена и офанзивите против ИТ системите на банките ще бъдат обезвредени ", се споделя в формалното известие.

" Ощадбанк ", един от най-големите държавни кредитори, съобщи, че част от активността ѝ е наранена от " хакерска офанзива ", само че подсигурява, че персоналните данни на потребителите са в сигурност. В името на сигурността е лимитирана част от интервенциите, а на клиенните се предлага да употребяват банковати на други банки.

" Укренерго " - държавният дистрибутор на сила, удостовери за кибер офанзива против осведомителната му система с конкретизиране, че няма резултат за доставките на ток и за активността му като цяло.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР