Украинската война е повратна точка в историята. Това не е

...
Украинската война е повратна точка в историята. Това не е
Коментари Харесай

Гари Каспаров: Украйна ще погребе Путин първо политически, а после и физически

" Украинската война е повратна точка в историята. Това не е просто война, която, не се колебая, ще приключи с победа на Украйна и възобновяване на териториалната и целокупност. Това е война, която обобщава, прави равносметка на някакъв интервал от развиването на човечеството ", споделя в изявление за украинското издание gordonua.com съветският опозиционер Гари Каспаров.

" Тя ще ни принуди да преосмислим въобще системата на връзки сред страните, сред хората, по какъв начин да построим инфраструктурата, освен икономическата, освен финансовата, само че и обществената и политическата, отчитайки трагичния опит от тази страшна война ", разяснява той.

По думите му, той не е бил сюрпризиран от нападението на Русия против Украйна.

" Много пъти съм приказвал за това. За мен нападението на Путин против Украйна беше предрешено. За мен беше напълно явно, че Путин няма да спре, просто тъй като всичко, което той направи, му се размина: втората чеченска война, Грузия, анексията на Крим, бомбения килим над Алепо и другите сирийски градове. " Диктаторът в никакъв случай не стопира, до момента в който не бъде спрян ", това е предписание на историята. И Путин не е изключение.

Тази безотговорност ме убеди, че рано или късно ще опита да реши съществено " украинския въпрос ". А за Путин Украйна е това, което беше Полша за Сталин: някакво неразбирателство на политическата карта, което би трябвало да бъде ликвидирано, с цел да бъдат осъществени геополитическите му проекти ", изяснява Каспаров.

Според него, в този момент Украйна може да бъде избавена от две неща: цялостно нефтено ембарго и доставки на настъпателно въоръжение.

" Винаги съм казвал, че Путин е екзистенциална опасност за нашия свят, че това е човек от дълбокото минало. Човек, който си е въобразил, че може да обърне времето назад. За него насилието е не просто вероятен, а мечтан детайл на ръководството и разпространението на личното въздействие. Неговият блян не е дори монархия, освен това е, визията за власт, неограничена от нищо и споделя на целия свят: " Аз имам атомна бомба и вие нищо не можете да ми извършите ".

Русия в този момент повтаря войната, която фашизмът загуби. Но те (Русия - бел. ред. ) се оказаха на неправилната страна и още не са го разбрали ", разяснява Каспаров.

" За мен е явно, че той няма да почине в леглото си, в случай че не го отровят в личното му легло. Мисля, че ориста на Путин е предрешена. И съм съвсем сигурен, че това ще направи неговото обграждане, когато обстановката стане сериозна. Защото за Путин няма живот отвън рамките на тази безгранична власт. Тази власт се крепи на неговата аура на непобедимост и безотговорност, само че войната в Украйна ще сложи кръст на тази аура.

Съвършено явно е, че Украйна ще погребе Путин първо политически, а след това и физически ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР