Украинската тенисистка Елина Свитолина победи румънката Симона Халеп и първа

...
Украинската тенисистка Елина Свитолина победи румънката Симона Халеп и първа
Коментари Харесай

Свитолина е първата полуфиналистка в Шънджън

Украинската тенисистка Елина Свитолина победи румънката Симона Халеп и първа се класира за полуфиналите на заключителния шампионат на Женската тенис асоциация (WTA) в китайския град Шънджън.

В мач от втори кръг на Пурпурната група Свитолина се наложи над Халеп със 7-5, 6-3 за един час и 37 минути. Родената в Одеса тенисистка осъществя 4 пробива от 8 благоприятни условия и два пъти сгреши на своя сервис. В първи кръг тя победи чехкинята Каролина Плишкова, а Халеп надделя канадката Бианка Андрееску. Свитолина с помощта на двете си победи е сигурна полуфиналистка в шампионата. Тя е настояща шампионка – в миналогодишното издание на финалния шампионат, което се организира в Сингапур, победи в три сета американката Слоун Стивънс. Тази година заключителната конкуренция е с рекорден награден фонд – 14 млн. $.

В другия дуел от групата международната №2 Каролина Плишкова записа първи триумф на финалите в Шънджън, откакто завоюва срещата си с Бианка Андрееску.

Чехкинята взе първия сет с 6-3, а по-късно шампионката от US Open се отхвърли поради травма в коляното. По този метод тя губи всевъзможен късмет да продължи към полуфиналите, до момента в който Плишкова ще играе против Симона Халеп за второто свободно място в Пурпурната група. Първа тук ще бъде Елина Свитолина.

Двубоят продължи малко повече от 50 минути, в които Плишкова заби три аса и проби два пъти. Тя има късмет да играе в полуфиналите на WTA за трета поредна година, само че за задачата би трябвало да надиграе победителката от Wimbledon Халеп. В Червената група Ашли Барти и Белинда Бенчич за на позиции да нападат полуфиналите, само че с късмет е и заместващата Наоми Осака Кики Бертенс. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР