Украинската страна очевидно е поискала нашите ПВО С-300, защото разполага

...
Украинската страна очевидно е поискала нашите ПВО С-300, защото разполага
Коментари Харесай

Ген. Събев: Не е вярно, че България е донор на чужди армии, Радев е добре да настрои политическия си компас

Украинската страна явно е поискала нашите Противовъздушна отбрана С-300, тъй като разполага с благоприятни условия да ги ремонтира и употребява. А ние не можем да използваме дефектните ракети С-300, по тази причина няма смисъл да стоят като декорации, те крият и избрани опасности. (…)След като е открито, че тези ракети имат недостатъци, не мисля, че някой лъже.

Така разяснява в ефира на Би Ти Ви днешното решение на Народно събрание да бъдат изпратени дефектни Противовъздушна отбрана С-300 на Украйна. То провокира остри реакции от страна на опозицията в Народното събрание, а Българска социалистическа партия даже назова това " национално изменничество ".

Ген. Събев опроверга изказванието на Румен Радев, че с това решение ръководещите трансформират България в донор на непознати армии.

Не е правилно, че България е донор на непознати армии. Нашият президент би трябвало да си настрои политическия компаст. Считам позицията му за несъответстваща по тази тематика, уверен е натовският военачалник.

Той посочи, че съществена опасност за нашата национална сигурност е Русия. Тя е агресор. И в случай че нашите ръководещи не осъзнават това, е доста обезпокоително. Да, има опасности за нашата страна, изключително като част от Черноморския район. И по тази причина се запитвам за какво нашият президент не се е обърнал към Русия да приключи войната, която е сериозна заплаха за нас. Ние би трябвало да организираме поредна политика и във връзка с Украйна, и към Русия като членове на НАТО, акцентира ген. Събев.

По думите му Медведев е рупор на тактика за заплашване на Русия. Тези негови закани, че Русия е подготвена да води война с НАТО, не са от през вчерашния ден. И смята за ненормално един агресор да плаши по този метод, при все това Украйна се бори за своята независимост и самостоятелност.

Запитан по какъв начин ще разяснява концепцията за сливането на двете разследващи служби у нас, ген. Събев бе безапелационен: Не съм за сливането на военното с цивилното разузнаване. Двете служби имат много характерни задачи и задания.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР