Украинската столица Киев бе подложена на един от най-масовите обстрели

...
Украинската столица Киев бе подложена на един от най-масовите обстрели
Коментари Харесай

Украинската ПВО свали 6 непрехващаеми ракети Кинжал

Украинската столица Киев бе подложена на един от най-масовите обстрели с ракети и дронове от началото на войната.

 

В осмата офанзива от началото на май Русия е употребила 18 ракети от друг вид въздушно, морско и наземно базиране. Всички те са свалени от украинската противовъздушна защита, написа в Телеграм главнокомандващият Въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни. Особеното в тази ситуация е, че Русия нападна от разнообразни направления.

 

И че Украйна е съумяла да смъкна даже считаните за недостижими свръхзвукови ракети " Кинжал ".

Според Залужни, към 03:30 часа съперникът е атакувал от северното, южното и източното направление, като от шест МиГ-31К са били изтреляни шест свръхзвукови ракети Х-47М2 " Кинжал ", девет крилати ракети " Калибър " (от кораби в Черно море) и три ракети с наземно базиране (С-400, " Искандер-М " ). Освен това са употребявани и ирански дронове камикадзе Shahed-136/131. Унищожени са и три дрона за въздушно разузнаване.

Киевските управляващи означиха, че столицата е била подложена на " изключителна по компактност офанзива " с потреблението на " оптимално количество атакуващи ракети и дронове " за " допустимо най-кратък интервал от време ". Отломките на унищожените дронове и ракети са паднали в пет региона на Киев. Има вреди, трима души са ранени, заяви кметът на Киев Виталий Кличко.

Военните коментатори означават най-много унищожаването на ракетите " Кинжал ". " Когато бе погубен първият " Кинжал ", съветската агитация разгласи това за фалшив, защото се смяташе, че тази ракета не може да бъде прихваната. А в този момент бяха свалени 6! Няма спор, че тази нощ съветските окупатори преследваха избрани, значими цели. Ракетите Х-47М2 " Кинжал " са извънредно скъпи и се употребяват рядко. А в този момент бяха съпроводени и от други ракети и дронове. Противникът явно се опита да отклони вниманието на украинската Противовъздушна отбрана с " лъжливи цели ", с цел да разчисти пътя на " Кинжал ", написа украинският коментатор Александър Коваленко.

Първата съветска ракета " Кинжал " бе свалена в Украйна на 6 май благодарение на американската Противовъздушна отбрана Patriot. Русия твърди, че тези ракети поразяват цели на разстояние над 2000 км, преодолявайки всички типове системи за Противовъздушна отбрана.

Според американското военно министерство задачата на Русия с потреблението на ракетите " Кинжал " против Киев сега е да унищожи Противовъздушна отбрана установката Patriot, която неотдавна бе доставена в Украйна.

 

Източник " Сега "

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!    

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР