Украинската служба за сигурност твърди, че съвместната им работа с

...
Украинската служба за сигурност твърди, че съвместната им работа с
Коментари Харесай

Киев твърди, че заедно с полски колеги са предотвратили опит за убийство на Зеленски

Украинската работа за сигурност твърди, че взаимната им работа с украинската генерална прокуратура и полските правоприлагащи органи е разрешила да бъде арестуван полски жител, който е възнамерявал атентат против украинския президент Владимир Зеленски, съобщи ТАСС.

„ В резултат на тясно взаимоотношение сред Службата за сигурност, Главната прокуратура на Украйна и полските правоприлагащи органи беше арестуван полски жител “, се споделя в изказване на пресслужбата на СБУ в канала ѝ в Telegram.

В него се показва, че арестуваният жител е обвързван с Русия. Според следователите той е възнамерявал да събере информация за сигурността на летище Жешов-Ясенка, което съгласно тях е трябвало да помогне за провеждането на това събитие. „ Това трябваше, наред с други неща, да помогне за (…) планирането на възможен опит за ликвидиране на президента на Украйна Володимир Зеленски “, твърди украинската разследваща работа.

Отбелязва се, че СБУ и украинската прокуратура преди този момент са предизвестили полските си сътрудници за хипотетичния опит за ликвидиране. Според известието на украинското силово ведомство полската прокуратура е арестувала обвинения през днешния ден, като той е упрекнат по член 130, параграф 3 от Наказателния кодекс на Полша (събиране или запазване на информация, чието предаване може да аргументи вреди на Република Полша).

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР