Украинската писателка Виктория Амелина, ранена по време на руски удар

...
Украинската писателка Виктория Амелина, ранена по време на руски удар
Коментари Харесай

Почина украинската писателка Виктория Амелина, ранена при руския обстрел срещу Краматорск

Украинската писателка Виктория Амелина, ранена по време на съветски удар по пицария в Краматорск в Източна Украйна умря от раните си, съобщи Франс прес.

Амелина е умряла в събота, само че новината бе обявена от неправителствената организация " ПЕН Украйна " през днешния ден. Писателката е умряла в болница в Днепър.

" Смъртта й бе породена от несъвместими с живота контузии, които тя получи по време на съветската бомбардировка на ресторанта в Краматорск ", показва организацията.

Тридесет и седем годишната Амелина пострада по време на вечеря в ресторанта " Рия Пица ", известен измежду военните, доброволците и публицистите. Тя бе приета в болница с доста фрактури в региона на основата на черепа. В ресторанта Амелина била с трима колумбийски представители, които също бяха ранени.

Със гибелта на писателката жертвите на удара в Краматорск към този момент са 13.

Амелина бе авторка на романи, превеждани на няколко езика. Родена в Лвов, от началото на съветската инвазия в Украйна тя разшири работата си оттатък литературата и документираше съветските военни закононарушения в окупираните територии, напомня " ПЕН Украйна ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР