Украинската криза бе предизвикана преди всичко от агресивното разширяване на

...
Украинската криза бе предизвикана преди всичко от агресивното разширяване на
Коментари Харесай

Китайският вестник Global Times за войната в Украйна: Ръцете на НАТО са потънали в кръв

Украинската рецесия бе провокирана на първо място от агресивното разширение на НАТО на изток. Вината е напълно на Алианса. Но вместо да поеме виновността си, НАТО оказва напън върху други страни да застанат на нейна страна против Русия. Това е освен безсмислено, само че и напряко незаконно.

" Китай би трябвало да се причисли към останалия свят и да осъди остро бруталната инвазия на Русия в Украйна ", прикани генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. " Руската инвазия в Украйна е намерено нарушаване на интернационалните закони, по тази причина ние призоваваме (Китай) ясно да осъди нашествието и, несъмнено, да не поддържа Русия. И следим от близко всевъзможни знаци за поддръжка на Русия от страна на Китай. "

НАТО е кукла в ръцете на Съединени американски щати, боен блок от времената на Студената война, манипулиран от Вашингтон. Остарялата военна организация е започвала многочислени безмилостни експанзии и е предизвиквала нещастия, в които локалните нации са претърпявали огромни премеждия. Натовските въздушни бомбардировки против Югославия през 1999 по време на войната за Косово са единствено един от образците.

Ръцете на НАТО са потънали в кръв и блокът по своята същина е голяма опасност за международната и районната сигурност. С какво право НАТО подлага на критика други страни? Тази организация трябваше да бъде разпусната от дълго време.

" НАТО е най-сериозната военна машина, която нарушава интернационалното право и заплашва суверенитета и териториалната целокупност на други страни, откогато е завършила Студената война. Откога пактът стана подобен бранител на интернационалното право? Ако сте подобен, първо, бихте ли се извинили за бомбардирането на Югославия? И бихте ли изплатили обезщетения за бомбардирането на китайското посолство в Белград през 1999 година, при което починаха трима публицисти, а над 20 души бяха ранени? Столтенберг няма нито право, нито морално опрощение да прави такива забележки ", разяснява пред Global Times Шен Йи, професор в Училището за интернационалните и публични връзки в университета във Фудан.

Западът изпада в последна полуда. Това е и признак за растящата аномалия на интернационалната общественост под принудата на Съединени американски щати и техните съдружници. Реториката на Столтенберг демонстрира, че той се пробва да лепне на Китай етикета на " съизвършител " на Русия.

По отношение на протичащото се сред Русия и Украйна - няма изцяло прав и безусловно неверен, защото геополитиката, историята и културата сред тези две страни са прекомерно комплицирани. Техните несъгласия са сложни за превъзмогване. В този подтекст, да се показва военния спор сред тях като битка на положителното против злото, е освен нерационално, само че и безконтролно и нездравословно.

Китайският дипломат в Съединени американски щати сподели пред The Washington Post, че слуховете, че " Русия търси военна помощ от Китай ", са " чиста небивалица. "

Всичко това е осведомителна война, провокирана от Съединени американски щати.

НАТО се пробва да употребява такава осведомителна война, с цел да сплаши Китай, в съгласие с Вашингтон и да заеме морално висока позиция във връзка с украинската рецесия.

" С такива лозунги НАТО се пробва да измести фокуса на интернационалната общественост от рецензиите против нейната агресия на изток, към измисленото " съучастничество " на Китай с Русия, " споделя Жанг Тенгжун, заместник-директор на Департамента за азиатско-тихоокеански изследвания в Института за интернационалните изследвания. " НАТО предумишлено заобикаля и премълчава личната си роля и отговорност. Опитва се да трансферира отговорността и да обърка публиката. Това е напряко незаконно. "

Превод и редакция: Епицентър.БГ

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР