Украинската контраофанзива се проваля и причината за това не е

...
Украинската контраофанзива се проваля и причината за това не е
Коментари Харесай

The Telegraph: Украинската контраофанзива се проваля и причната не е липсата на въздушна сила

Украинската контраатака се проваля и повода за това не е неналичието на въздушна мощ, пише британският вестник The Telеgraph, представен от obektivno.com.

Според Ричард Кемп, създател на публикацията, който е служил като полковник в английската войска, Украйна няма важен пробив в контраофанзивата си през последните шест седмици, което задава въпроса дали в миналото ще успее.

Руският президент Владимир Путин съобщи по време на диалози с беларуския си сътрудник Александър Лукашенко в Санкт Петербург, че украинската контраофанзива се е провалила.

В петък съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан съобщи, че е прибързано да се съди за резултата от контраофанзивата на Киев, добавяйки, че въпреки да губят „ забележителен “ брой бойци, украинските сили към момента имат „ обилни “ запаси, които да разположат в борба.

Кемп написа в The Telegraph, че спрямо украинските пробиви през предходната година в Херсон и Харков, съветските сили този път „ не отиват на никое място “, мобилизирайки войските си и подготвяйки големи отбранителни линии.

Кемп счита, че Зеленски е изправен пред една опция: нанасяне на цялостни фронтални удари против добре укрепени места, сходно на Западния фронт през Първата международна война, където окопните линии са се простирали от Швейцария до морето в продължение на четири години, без съдбоносен пробив. Това, отбелязва той, ще остави Киев изложен на промени в западната поддръжка, изключително ако Тръмп бъде преизбран или в случай че Европа се умори.

Авторът слага въпроса дали украинските войски в действителност са подготвени да нападат по този метод „ военно, политически и финансово “ в продължение на месеци или години.

Руските бункери са разказани като „ едни от най-обширните системи за военна защита, следени по света “ от Министерството на защитата на Обединеното кралство.

Пейзажът на юг, който наподобява е акцентът на контраофанзиват на Киев сега, е най-вече открита земеделска земя с малко предпазени подходи, което прави изненадата, жизненоважен аспект в спора, съвсем неосъществим, изостряйки бойната уязвимост на Киев.

Кемп акцентира, че Украйна е превъзхождана числено във всеки боен аспект и страда от тежка липса на бронирани машини. Много доставени от НАТО танкове и бойни машини на пехотата бяха унищожени по време на ранните сондажни интервенции, заради което по-голямата част от останалите активи се задържат, с цел да се сведат до най-малко по-нататъшните жертви.

Въпреки че някои в Киев упрекват за военната уязвимост неналичието на въздушна помощ, базирайки се на нежеланието на западните сътрудници да доставят изтребители F-16 (въпреки че Англия към този момент даде обещание да образова пилоти), Кемп означи обаче, че това няма да облекчи незабавните опасения на Украйна.

Месеците на образование и прекачване на самолети не са единственият проблем, защото Кемп акцентира, че въздушната мощ не е „ вълшебен патрон “.

Председателят на Обединения комитет на началник-щабовете на Въоръжените сили на Съединени американски щати генерал Марк Мили по-рано съобщи, че Русия има „ 1 000 изтребителя от четвърто потомство. Ако ще се състезавате с Русия във въздуха, ще ви трябват доста количество изтребители от четвърто и пето потомство “.

Британският полковник заключава, че капацитетът на Украйна да има триумф зависи от способността й да подхваща фронтални офанзиви. Тази идея е подложена на критика от военните стратези, които с право възприемат достолепията на „ косвения метод “ – атакуване на линии с минимум противодействие, преди да нападат по-слаби укрепления на фронтовата линия. Въпреки това, като се има поради обстановката в Киев, Кемп прецизира, че „ няма привилегията да философства “ и счита, че фокусът върху „ мръсната сухопътна война, а не върху небесните фантазии “ е единствената вяра на Украйна за победа.

От своя страна украинският военачалник Сергей Кривонос съобщи, че съветските сили имат по-голямо преимущество във войната от украинските, защото имат доста по-сложна бойна техника.

В изявление за PryamiyTV Кривонос призна, че съветската войска има незабравим опит и че нейната страна изцяло обезпечава всички потребности на своята войска, оплаквайки се, че в Украйна те имат „ огромни провали “ в този подтекст.

Генералът продължи да прецизира, че главният проблем е високото равнище на корупция в Украйна, предизвиквайки кавги в страната съвсем всяка седмица, като съобщи, че Киев „ прахосва така и така лимитираните си запаси на вятъра “.

През юни Украйна съобщи, че нейните сили не престават с контраофанзивата, само че се борят да противодействат на съветската въздушна и артилерийска мощ, която попречва настъплението им на изток и юг.

 

Инфо: obektivno.bg

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР