Украинската контраофанзива напредва при ожесточени сражения, обяви Киев. Украинските сили

...
Украинската контраофанзива напредва при ожесточени сражения, обяви Киев. Украинските сили
Коментари Харесай

Украинската контраофанзива напредва на изток и на юг

Украинската контраатака напредва при яростни сражения, разгласи Киев. Украинските сили са отвоювали седем селища и минимум 90 квадратни километра от началото на контранастъплението. В същото време при съветска офанзива против Одеса починаха трима души и 13 са ранени.

" Врагът нападна региона на Одеса с ракети Калибър, изстреляни от транспортен съд в Черно море. Изстреляни са четири ракети. Мощен гърмеж порази многоетажни здания, бизнес център, просветителна институция и магазини ", сподели Наталия Хюменюк, представител на Южното военно командване.

Възможно е под руините да има още ранени и жертви, считат от военната администрация на града, който преди войната беше обичан курорт на доста руснаци и украинци.

Нападението беше осъществено ден след ракетните удари по родния град на украинския президент Володимир Зеленски, Кривой рог, при които починаха 11 души, а 28 бяха ранени.

Контраофанзивата на Киев продължава. Зеленски приветства напредъка на украинските сили в региона на обсадения от месеци Бахмут на изток, както и на южния фронт.

" Благодаря на всеки, който се бие, пази нашите позиции и напредва. Например бранша Бахмут- там има прогрес в разнообразни направления. Дивизиите Таврия, при авиационно и артилерийско предимство на окупаторите, също напредват. Благодаря Ви за всеки освободен метър от съветското зло ", съобщи Зеленски.

На този декор, долната камара на съветския парламент утвърди на първо четене проектозакон, който ще разреши на Министерството на защитата да подписва контракти с наказани нарушители, които да се бият в Украйна. Изключение ще вършат направилите изключително тежки закононарушения.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР