Киев обяви, че постига бавни успехи при ожесточени сражения при

...
Киев обяви, че постига бавни успехи при ожесточени сражения при
Коментари Харесай

Къде е генерал Суровкин?

Киев разгласи, че реализира мудни триумфи при яростни сражения при Бахмут. От своя страна съветската войска твърди, че е умъртвила двама генерали и десетки офицери от украинските сили при скорошния удар против Краматорск.



Паралелно с това се заплита още повече мистерията с съветския военачалник Суровкин. Той не се е появявал обществено от деня на метежа на " Вагнер ". Американски представители настояват, че той е бил благосклонен към протеста на наемниците и изгубването му се свързва с това. Днес Кремъл отхвърли да даде сведения за ориста му.

Сергей Суровикин е подкрепял Пригожин, само че западното разузнаване не знае дали той е оказал помощ при протеста, настояват американски представители. Генерал Армагедон, именуван по този начин поради неговата грубост, прикани в събота " Вагнер " да спре похода си и от този момент не се е появявал обществено.

Кремъл беше сбит в отговор на журналистически въпрос за ориста на заместител -командващия съветските войски в Украйна.

" Не мога да отговоря, предлагам ви да се обърнете към министерството на защитата ", сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

От събота няма обществени изяви и от командващия съветските военни дейности в Украйна военачалник Валерий Герасимов. Песков обаче посочи, че Путин е в контакт с военния министър Шойгу и с шефа на генщаба Герасимов.

Що се отнася до " Вагнер ", шефът ѝ Евгений Пригожин е отказал да подписа контракт с съветското министерство на защитата и е бил известен, че присъединяване на бойците му в Украйна се приключва.



Два дни откакто украинските управляващи оповестиха за 12 жертви при удар против Краматорск, при който беше изумен ресторант, Москва направи изненадващо изказване.

" В резултат на високоточен удар на 27 юни по град Краматорск бяха отстранени двама генерали, до 50 офицери от украинската войска както и 20 задгранични наемници и съветници, събрали се във краткотраен команден пункт ", сподели Игор Конашенков, представител на министерството на защитата на Русия.

Киев не разяснява тези изказвания, само че заяви за прогрес в боевете при Бахмут.





Снимки: Българска телеграфна агенция, Българска национална телевизия
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР