Украинската компания Енергоатом уволни заместник-главния инженер на Запорожката АЕЦ Юрий

...
Украинската компания Енергоатом уволни заместник-главния инженер на Запорожката АЕЦ Юрий
Коментари Харесай

Украйна уволни и обвини в предателство главния инженер на Запорожката АЕЦ

Украинската компания " Енергоатом " уволни заместник-главния инженер на Запорожката АЕЦ Юрий Черничук, който изпълняваше длъжността основен инженер на централата.

Според изказването на президента " Енергоатом " Петро Котин Черничук " е предал Украйна и е минал на страната на врага ". Според него, вместо да постави всички старания за освобождение на централата допустимо най-скоро, той " е решил да помогне на съветските окупатори да узаконят незаконното й завладяване и в този момент подтиква други нуклеарни експерти да сторят същото ".

Ден по-рано " Росенергоатом ", компанията, която от съветска страна ръководи окупираната централа, разгласи, че Юрий Черничук е назначен за нов шеф на Запорожката АЕЦ. Централата е под съветска окупация, само че в нея не престават да работят украински чиновници. Атомната електроцентрала е била обстрелвана неведнъж: страните се упрекват взаимно за това, а специалистите предизвестяват, че е допустимо да се стигне до нуклеарна злополука заради военните дейности към нея. Именно затова към тази централа от месеци е приковано вниманието на мнозина по целия свят.

През октомври бе обявено, че чиновниците на " Росатом ", които участват в централата съвсем от момента на завладяването ѝ от съветските военни, принуждават украинските чиновници на Запорожката АЕЦ да подпишат документи за прекосяване на работа в съветската компания.

Котин прикани останалите чиновници на централата да се държат и " да не продават душите си на дявола ": да не подписват контракти с Росатом.

Вчера съветските медии разпространиха видео репортаж, съгласно който чиновниците на Запорожката АЕЦ са получили съветски паспорти.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР