Украинската държавна енергийна компания Енергоатом обвини Русия в отвличането на

...
Украинската държавна енергийна компания Енергоатом обвини Русия в отвличането на
Коментари Харесай

Енергоатом: Русия отвлече ръководители на АЕЦ Запорожие

Украинската държавна енергийна компания " Енергоатом " упрекна Русия в " отвличането " на двама управителни чиновници на окупираната от съветските войски Запорожка АЕЦ в Южна Украйна, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Началникът на отдела по осведомителни технологии Олег Костюков и Олег Ошек, заместник-директор на централата, са били арестувани през вчерашния ден, заяви през днешния ден " Енергоатом " в " Телеграм ".

" Понастоящем не се знае нищо за местонахождението и положението им ", откакто двамата бяха откарани в незнайна посока, се споделя в изказването на украинската компания.

Преди дни украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че нуклеарният регулатор на Организация на обединените нации би трябвало да накара Русия да разреши демилитаризация на окупираната от Москва Запорожка АЕЦ. Той приказва за това във видеообръщение към Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ), най-важния европейски орган в региона на отбраната на правата на индивида.

След обръщението на украинския водач съвещанието на ПАСЕ продължи със задаване на въпроси към Зеленски. В отговорите си той съобщи, че към този момент Украйна разполага единствено с към 10 % от нужния ѝ потенциал за противовъздушна защита.

В изявлението си пред ПАСЕ Зеленски изключи разновидността за дипломатически контакти с Русия и добави, че не е допустимо да се водят дипломатически договаряния с водачи, които не зачитат интернационалното право.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР