Украинската авиация отразява въздушни атаки на Русия. Това заяви Генералният

...
Украинската авиация отразява въздушни атаки на Русия. Това заяви Генералният
Коментари Харесай

Генщабът в Киев: Украинската авиация отразява въздушни атаки на Русия

Украинската авиация отразява въздушни офанзиви на Русия. Това съобщи Генералният щаб на украинските въоръжени сили, съобщи организация УНИАН, представена от Българска телеграфна агенция.

"Днес в 05:00 ч. въоръжените сили на Руската федерация започнаха интензивно да обстрелват наши подразделения в Източна Украйна ,

нанесоха и ракетно-бомбени удари по летищата в Бориспол, Озерне, Кулбакино, Чугуив, Краматорск, Чорнобаивка и по военни обекти на украинските въоръжени сили. Същевременно агресорът стартира артилерийски обстрели на територията и селищата в Украйна по протежението на държавната граница ", се споделя в известие на Генщаба.

Силите за защита на Украйна са в цялостна бойна подготвеност, заели са и удържат отбранителни позиции. Ситуацията е контролируема, прибавя командването.

Генералният щаб съобщи, че информацията за съветски войскови десант в Одеса не дава отговор на истината.

Украинската войска заяви, че пет съветски самолета и един съветски хеликоптер са свалени в Луганска област, съобщи Ройтерс. Русия отхвърли да са свалени съветски самолети над Украйна, осведоми РИА Новости. Русия съобщи, че е унищожила системи за противовъздушна защита и че е поразила военновъздушни бази на Украйна, съобщи Франс прес.

" Военната инфраструктура в бази на украинските военновъздушни сили бе извадена от строя ",

сподели съветското министерство на защитата, представено от съветски медии. "Инсталации за противовъздушна защита на украинските въоръжени сили бяха унищожени ", добави то.

В телевизионно послание по-рано тази заран съветският президент Владимир Путин разгласи, че е взел решение за осъществяване на "специална интервенция за отбрана на Донбас ", заяви ТАСС. Той сподели, че отговорността за вероятно клане ще лежи напълно на съвестта на „ украинския режим “ и прикани украинските военнослужещи неотложно да сложат оръжие и да си отидат вкъщи.

По тематиката

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР