Украинската армия заяви днес, че при руски ракетен удар срещу

...
Украинската армия заяви днес, че при руски ракетен удар срещу
Коментари Харесай

Русия засилва натиска в Донбас, водят се тежки битки. Поразено е летището в Одеса

Украинската войска съобщи през днешния ден, че при съветски ракетен удар против летището в град Одеса е потърпевша пистата и тя към този момент не може да бъде употребена, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

" В резултат на ракетно нахлуване в Одеска област беше развалена пистата на летището в Одеса. Нейното по-нататъшно потребление е невероятно ", сподели представител на армията.

Според локални медии, е наранена писта на оборудването и то към този момент не може да се употребява, съобщи Българска национална телевизия.

По думи на очевидци, в града са чути минимум три детонации, от посоката на летището се издигат стълбове черен пушек.

Руските въоръжени сили обявиха, че са поразили през днешния ден при ракетни удари 17 украински военни обекта и също по този начин са разрушили команден пост и склад, употребен за предпазване на ракети и артилерия.

Руското министерство на защитата сподели още, че при въздушни офанзиви денем са били убити над 200 украински военни и са били унищожени 23 бронирани машини. В изказването не се загатваше за нахлуване против летището в Одеса, показва Ройтерс.

Руснаците вършат спомагателни услия да пробият отбраната при градовете Рубижне и Попасна, както и на юг от град Изюм, където се водят тежки борби. Досега руснаците напредват доста постепенно. Според оценките на английското и американско разузнаване, загубите им са обилни. Вчера Украйна също разгласи, че дава доста жертви в боевете.

А откакто няколко пъти Владимир Путин заплаши Запада с нуклеарно оръжие, външният министър на Русия Сергей Лавров сподели, че никой не е отправял такава опасност. Малко преди Лавров да отхвърли, в най-гледаното време на съветската телевизия ходя материал, по какъв начин с новата нуклеарна суперракета Русия можела да удари Берлин за минута и половина и Париж и Лондон за към 3 минути.

" Бием окупаторите във всички посоки, в които се пробват да настъпват. В Харковска област обстановката е тежка. Но нашите бойци и разузнавачи имат тактически триумфи. В Донбас, окупаторите унищожават всичко. Постоянни тежки бомбардировки и обстрел по инфраструктура и жилищни региони. Вижда се, че Русия се пробва изцяло да обезлюди тези области ", съобщи Зеленски.

Летището е стратегически обект, формалната информация е, че то е ударено с ракети, само че към момента не се знае какви са мащабите на провалите.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР