Украинската армия заяви, че все още смята за възможна голяма

...
Украинската армия заяви, че все още смята за възможна голяма
Коментари Харесай

Украйна: Русия изпраща срещу Киев спецчасти от Дагестан

Украинската войска съобщи, че към момента счита за допустима огромна офанзива на съветските войски против Киев, макар че настъплението им от дълго време е спряло поради дефицит на храна и гориво, както и поради упоритата украинска опозиция, съобщи ДПА.

Олександър Грузевич от генералния щаб на украинската войска разгласи, че съгласно разследващите данни за интервенцията против Киев се приготвят съветски специфични елементи в Дагестан, кавказка република в състава на Русия.

В последно време украинските войски съумяха да си върнат няколко позиции и села в региона на Киев, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Пак съгласно украинския генщаб Русия сега прегрупира силите си, с цел да възобнови настъплението си в Луганска и Донецка област, заяви организация Укринформ, като се базира на обява на генщаба във Facebook.

Русия се пробва да изпрати към Украйна подкрепления от Грузия, съобщи Ройтерс, като се базира на неназован почитан американски формален представител от сферата на защитата.

По думите му Съединени американски щати са забелязали първите признаци, че Москва желае да трансферира елементи от войските си в Грузия, с цел да оказват помощ в Украйна.

Засега не е ясно в какви периоди ще стане предислокацията, нито къде тъкмо ще бъдат ситуирани тези сили, само че американският представител съобщи, че няма да е чудно, в случай че бъдат изпратени в Донбас.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР