Лятото е в разгара си, икономиката е във възход. Седите

...
Лятото е в разгара си, икономиката е във възход. Седите
Коментари Харесай

Топ предложенията на бивш банкер от Уолстрийт: луксозно пътуване на атрактивна цена

Лятото е в разгара си, стопанската система е във напредък. Седите и се чудите къде да похарчите парите си, само че по този начин, че да получите първокласно, незабравимо прекарване на естествени цени.

Бившият банкер на Уолстрийт Лий Абамонте има няколко оферти за вас. Той е блогър и е посетил всички страни в света. Затова и можем да му се доверим.
 ТОП 5 дестинации за Лято 2024, съгласно Mastercard
ТОП 5 дестинации за Лято 2024, съгласно Mastercard

Повечето хора обичат да харчат пари за пътешествия

Абамонте споделя пред шест страни, в които бюджетът ви за отмора може да бъде оползотворен по най-хубавия вероятен метод, а единственото финансово предизвикателство би бил самолетният билет до там. Ето и предложенията му:

Тайланд

По време на последното си пътешестване до Тайланд Лий отсяда в петзвезден хотел за по-малко от 50 $ на вечер. Неговото мнение е, че уличната храна в Банкок е на международно равнище - с високо качество и изцяло налични цени.
 Снимка 672098
Източник:

Пътешественикът е бил посетител в няколко в действителност впечатляващи хотела около река Чао Прая. " Спомням си, че платих към 39 $ за Shangri-La ", споделя той, към юни тази година обаче цените на уеб страницата на хотела са надалеч по-високи.

Извън Банкок обичано място на блогъра е остров Пукет, известен с красивите си плажове. Предпочитаният от него хотел там предлага цени от 490 $, което наподобява скъпо, само че е в пъти по-достъпно от частни вили на Карибите, да вземем за пример.

Виетнам

Според " професионалното " блгърско мнение Виетнам е извънредно подобаващ избор поради зашеметяващите си гледки и вкусните си деликатеси. Виетнам е и една от най-предпочитаните от Абамонте страни в Южна Азия, където " храната е евтина и налична, само че с високо качество. "

Страната е дом на някои в действителност впечатляващи естествени чудеса като залива Ха Лонг. Интересното е, че искащите могат да го прегледат, заплащайки си за първокласен нощен круиз с улеснения като басейни, джакузита и защити питиета на цена от към 190 $ на вечер.

Туристите могат да намерят преференциални предложения и в богатия на изкуство и история град Ханой, крайбрежния град Да Нанг и южната столица на Виетнам, Хо Ши Мин.

Камбоджа

Друго от обичаните места, където може да се преживее запаметяваща се отмора без прекалено много разноски, е Камбоджа. Разположена сред Тайланд и Виетнам, страната е също толкоз налична, колкото нейните съседи, само че просто е по-непопулярна.
 Снимка 672100
Източник:

Повечето туристи посещават Камбоджа, с цел да прегледат Ангкор Ват - античен хиндуистко-будистки храмов комплекс покрай град Сием Реап. Абамонте показва, че храмът, чието еднократно посещаване е към 37 $, си заслужава да се види, само че прави уточнението, че страната в действителност може да предложи доста повече.

Камбоджа разполага с красиви плажове и добре построена инфраструктура.

Аржентина

Популярният блогър разяснява, че Аржентина е постоянно подценявана, само че в действителност е едно от най-достъпните, вълнуващи и приятни места за посещаване в Южна Америка.
 Снимка 672101
Източник:

Неговата персонална рекомендация е в интерес на Патагония - район с планини, ледникови езера, пасища и тропически гори. За Абамонте и всички, които обичат да са навън, това е в действителност прелестно място с налични в ценово отношение места за настаняване и храна.

Столицата Буенос Айрес също е наложителна за посещаване, добавя Абамонте. Едно от обичаните му заведения за хранене е La Cabrera, стекхаус в модерния квартал Palermo Soho, който предлага всекидневно 40% отстъпка в " happy hour " сред 18:30 и 20:00 ч.

Етиопия

Етиопия предлага на запалянковците сафарита във вдъхновяващи резервати за диви животни. Именно това е едно от местата, които Лий признава, че обича същински. В предишното той е летял до столицата Адис Абеба и е отсядал в петзвездни хотели за 100 $ на вечер.
 Снимка 672104
Източник:

Разбира се, заради това, че е известна дестинация за сафарита, този вид занимания от време на време излизат относително скъпо. Абамонте обаче предлага на по-авантюристичните пътешественици да помислят за къмпинг, което той самият е направил по време на първите си пътувания преди 20 години.

По това време, споделя той, закупуването на консумативи, организирането на превоз в границите на парка и приемането на разрешителни за къмпингуване са в ценовия диапазон от 100 до 200 $.

Чуждестранните туристи, които посещават Националния парк Планини Симиен да вземем за пример, заплащат 90 бири, или към 1,50 $, за 24-часов пропуск и още 40 бири (по-малко от 1 долар), с цел да къмпингуват на палатка.

Япония

Със сигурност Япония не е първата дестинация, за която се сещаме, когато търсим пътешестване на налични цени. Абамонте обаче разкрива, че постоянно се намират положителни предложения за самолетни билети, а цените на някои от най-луксозните хотели са относително налични.
 Снимка 672099
Източник:

Например в петзвездния хотел " Хилтън Токио " в оживения квартал Шинджуку цените на нощувка стартират от под 300 $ на вечер, съгласно уеб страницата му.

Според някогашния банкер това е обективна цена, която си заслужава да бъде платена поради неповторимите прекарвания, които Япония предлага, безусловно на всяка крачка. " Това е може би най-хубавата дестинация в света ", признава той.
 Нови набиращи известност типове туризъм и техните цени
Нови набиращи известност типове туризъм и техните цени

Чужденци предлагат България за така наречен " муден туризъм "
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР