20 000 лв. за 2 дниИсторията на двете деца Тодор

...
20 000 лв. за 2 дниИсторията на двете деца Тодор
Коментари Харесай

След публикация на “Труд news”: Вълнa от съпричастност за Тодор и Светлин, чиято къща изгоря

20 000 лева за 2 дни
Историята на двете деца Тодор и Светлин, които останаха без покрив след пожар, трогна хиляди българи. В петъчния брой на “Труд news ” разказахме за ориста на клетите деца, които непредпазливо се отглеждат от техния дядо. Бай Тодор е пенсионер и гледа момчетата, защото майка им е с душевен болести и не може да се грижи за тях.

Преди седмица домът им пламна и изгоря до основи. В огънят на пепел станаха всички домашни животни, с които се препитава бедното семейство, както и обичаното им магаре Мая.

Публикацията на “Труд news ” отключа вълна от съпричастност.

“Нямам думи, с които да благодаря. С нас се свързаха доста хора, изпращат ни пари, облекла, храна ”, описа лелята на децата Йорданка Танкова.

Само за два дни по нейната сметка и тази на дядото са постъпили близо 20 000 лева

Сумата е незадоволителна за създаване на нова къща, само че е едно положително начало те да си стъпят на краката. Благодетелят Лео Кадели от “Приятели, помагайте ” в това време им даде обещание обзавеждане. Дама от софийско село пък търси малко магаре, което да се подари на потърпевшите. Животното към този момент се намира мъчно, тъй като все по-рядко хора ги отглеждат у нас, само че дамата има вяра, че ще се откри добиче, което да бъде дарено на бай Тодор.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР