Украинската армия заяви, че все още смята за възможна голяма

...
Украинската армия заяви, че все още смята за възможна голяма
Коментари Харесай

Войната, ден 31: Вият сирени. Украйна се готви за руска атака срещу Киев, въпреки спряното настъпление

Украинската войска съобщи, че към момента счита за допустима огромна офанзива на съветските войски против Киев, макар че настъплението им сега е спряло. Руските елементи се намират на 15 километра от Николаев, като се пробват да пресечен украинската поддръжка за града. Те не са напреднали в офанзивата си против Харков. По данни на американски представител обаче, Москва не приготвя нахлуване на украинската столица. От генералния щаб на съветската войска оповестиха, че първата фаза от нашествието е завършила.

Анонимен източник означи обаче, че се следи активизиране а съветските военновъздушни сили, които правят до 300 полета на ден.

От началото на военното настъпление в Украйна, съветската войска е изстреляла 1250 ракети.

Пратка от 1500 зенитни ракети „ Стрела “ и 100 автоматизирани оръжия е пристигнала в Украйна от Германия, настояват източници от държавното управление в Киев, представени от украински медии. По-рано тази седмица немският външен министър Аналена Бербок заяви, че се чакат нови доставки на ракетите „ Стрела “ за украинските сили след настъпилото закъснение.

Междувременно украинското министерство на защитата предизвести, че прибързаните и безконтролни известия за доставки на оръжие или за придвижванията на войските са рискови. Те могат да оказват помощ на Русия „ да организира по-прецизно интервенциите си “, съобщи заместник-министърът на защитата Ханна Маляр.

По-рано представител на Пентагона не изключи опцията украинските сили да си възвърнат контрола над Херсон. Северният украински град Чернигов остава изолиран от съветските сили.

На този декор президентът Володимир Зеленски прикани за незабавни " смислени " диалози с Русия. „ Териториалната целокупност на Украйна и суверенитет на страната са двете условия, от които ние няма да отстъпим “, сподели президентът.

„ Украинските въоръжени сили не престават да отблъскват вражеските офанзиви в южната част на страната, в Донбас, в посока Харков и в региона на Киев. Като се опълчват на Русия, нашите бранители подтикват съветското управление към елементарна и логическа концепция: диалог е нужен. Смислен. Справедлив. Спешно. И е нужен поради резултата, а не поради забавянето “, съобщи Зеленски.

Украинският външен министър Дмитро Кулеба съобщи, че мирните договаряния с Русия са сложни и отхвърли известията, че е реализиран прогрес по четири от шестте основни въпроса.

Междувременно стана ясно, че френският президент Еманюел Макрон ще беседва с Путин в околните дни.

Общо 7331 души са били евакуирани от украински градове по филантропични коридори през последните 24 часа, заяви украинският вицепремиер Ирина Верешчук. Франция, Турция и Гърция са решили да стартират „ незабавна филантропична интервенция “, която към този момент се разисква с Киев и би трябвало да се водят договаряния с Москва, за евакуацията на цивилни от Мариупол.

„ Жителите на Мариупол претърпяват огромна покруса. За това взехме решение да организираме специфична филантропична интервенция. Заедно с Турция и Гърция ще създадем всичко допустимо да евакуираме всички, които желаят да изоставен града. Ще обсъдя интервенцията с президента Путин в идващите 48 до 72 часа “, сподели френският президент Макрон.

Американският президент Джо Байдън продължава визитата си в Полша. Украйна ще бъде акцент в диалозите му с полските водачи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР