Украинската армия заяви, че се е изтеглила от още две

...
Украинската армия заяви, че се е изтеглила от още две
Коментари Харесай

Украинската армия се е изтеглила от още две села край Авдеевка

Украинската войска съобщи, че се е изтеглила от още две села край източния град Авдеевка , който по-рано този месец беше високомерен от съветските сили, съобщи Ройтерс.

Високопоставен украинки пълководец сподели, че украинските войски са се укрепили на нови отбранителни позиции западно от Авдеевка, чието завладяване е най-голямата съветска победа на бойното поле за последните девет месеца. 

Украинският боен представител Дмитро Лихови съобщи, че украинските сили са се изтеглили от селата Северне и Степове , откакто ден по-рано войските на Киев напуснаха село Ласточкине. 

" Силите ни се изтеглиха от дребните села Северне и Степове. Тежките сражения за Северне продължиха през вчерашния ден вечерта и през нощта ", сподели във вторник Лихови, като добави, че Русия е понесла обилни загуби при тези боеве. По думите му армията се изтегля на позиции, които са на равнището на останалата част от източната фронтова линия и са по-подходящи за защита. 

Преди нашествието в Северне и Степове живееха общо по-малко от 100 души, отбелязва Ройтерс. 

Руското министерство на защитата съобщи, че е превзело Северне две години и три дни след началото на " специфичната военна интервенция ".
Агенция Ройтерс отбелязва, че не е могла да удостовери посредством самостоятелен източник изказванията на двете страни по отношение на обстановката на фронта.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР