Украинската армия вече е започнала подготвителни операции за дългоочакваната контраофанзива

...
Украинската армия вече е започнала подготвителни операции за дългоочакваната контраофанзива
Коментари Харесай

Украйна настъпва към Соледар според Русия, за САЩ контраофанзивата е близо

Украинската войска към този момент е почнала подготвителни интервенции за дълго чаканата контраатака в следени от Русия територии.

Това за Си Ен Ен високопоставени източници - представител на Пентагона и западен представител.

Събеседниците на американската телевизия приказват за " оформящи " (подготвителни) интервенции: удари по цели като хранилища за муниции и оръжия, командни пунктове, артилерийски системи и други.

Това е общоприета тактичност преди огромни интервенции, продължава Си Ен Ен, макар различията сред специалисти за това дали въобще може да се чака огромна контраатака или няколко локализирани. Припомня се, че такива интервенции за подготовка на бойното поле имаше и преди миналата контраатака, в края на лятото и началото на есента на 2022 година Ако фактически предхождат новите интервенции, подготвителните действия може да лишават дни.

Киев приказва за контранастъплението, предстоящо тази пролет, от месеци, само че през вчерашния ден президентът Володимир Зеленски разгласи, че то се отсрочва: нужно е още малко време.

 " Трябва ни още време ": Зеленски отсрочва контраофанзивата

Независимо от това военни блогъри в " Телеграм " разпространяваха през вчерашния ден информация, съгласно която контраофанзивата към този момент може да е почнала. Говореше се за интервенции в региона на Соледар, близо до Бахмут (където е най-продължителната борба от началото на войната), и за обграждане на съветски сили към самия Бахмут.

Соледар бе.

Тази заран, въпреки, Министерството на защитата, че въпреки всичко има украинско нахлуване към Соледар, " по цялата линия на прикосновение на страните с дължина над 95 км. За ден, съгласно тази информация в брифинга на институцията, даден от представителя ѝ Игор Конашенков, са подхванати 26 офанзиви, в които вземат участие над 1000 военнослужещи, до 40 танка и друга техника.

Украйна.

Най-важните избори - Какво става в Турция:
Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР